3 geldtips die ik heb overgenomen van “Ik zal je leren rijk te worden”

  • Ik wil dit jaar alle boeken op mijn plank lezen, en ik begon met ‘I Will Teach You To Be Rich’.
  • Een deel van het advies voelde generiek aan, maar ik heb drie goede strategieën weggehaald die ik van plan ben in 2022 zelf te doen.
  • Ik ga mijn financiën automatiseren, investeren in indexfondsen en het uitmaken met mijn bank.
  • Lees meer van Personal Finance Insider.

Een van mijn persoonlijke doelen voor 2022 is om elk boek op mijn boekenplank te lezen. Meer dan 50% van de boeken in mijn collectie zijn paperbacks van tweedehands boekwinkels of hand-me-downs van vrienden die ik nooit heb gelezen. Ik dacht dat ik elk boek aandacht zou geven en dan zou beslissen welke ik zou houden en welke ik aan mijn plaatselijke bibliotheek zou schenken.

Ik besloot dit doel op de eerste dag van het jaar in gang te zetten. Ik sloot mijn ogen en pakte een boek van de plank. Ik koos “Ik zal je leren rijk te worden” door Ramit Sethi. Mijn man gaf het me, maar ik heb het nooit echt gelezen.

Hoewel de titel me deed denken dat het advies in dit boek riskant en onconventioneel zou zijn, ontdekte ik dat het precies het tegenovergestelde was. Veel van de tips binnenin lijken perfect voor een beginner die de basis van de belangrijkste financiële grondbeginselen leert, zoals het begrijpen van uw kredietscore of de verschillen tussen een betaal- en spaarrekening.

Ik merkte dat ik aantekeningen en bruikbare afhaalrestaurants noteerde die een aantal financiële volgende stappen stroomlijnden die ik zo snel mogelijk moest nemen. Er waren drie grote afhaalrestaurants die ik kreeg na het lezen van ‘Ik zal je leren rijk te worden’.

1. Creëer een automatische geldstroom

Ik heb veel tijd geïnvesteerd in het organiseren van mijn financiën en het creëren van een haalbaar budget, maar ik heb geen maandelijks geldspelplan geautomatiseerd. Momenteel doe ik alles handmatig, inclusief het verplaatsen van geld tussen verschillende rekeningen, het storten van geld in mijn pensioenfonds en het betalen van mijn creditcardrekeningen. Dit betekent dat ik minimaal een uur per week bezig ben met het regelen van mijn financiën, terwijl dat niet echt nodig is.

Sethi brengt een geautomatiseerde geldstroom in kaart die zo kan worden ingesteld dat uw salaris automatisch wordt opgesplitst en direct op meerdere rekeningen wordt gestort.

Zijn structuur werkt als volgt: u kunt uw salaris zo instellen bij uw werkgever dat er elke maand automatisch een bepaald percentage op uw 401 (k) wordt gestort en de rest op uw betaalrekening. Vanaf uw betaalrekening kan het geld worden geautomatiseerd om naar uw spaarrekening, eventuele extra pensioenrekeningen zoals een Roth IRA te gaan en vervolgens om creditcards en eventuele extra rekeningen te betalen.

Hoewel mijn structuur er een beetje anders uit zal zien op basis van mijn doelen, maakt het creëren van een geautomatiseerde stroom het beheer van mijn financiën gestandaardiseerd en gemakkelijker.

2. Ga voor indexfondsen, niet voor individuele aandelen

Een paar jaar geleden, toen ik voor het eerst in de aandelenmarkt begon te beleggen, had ik niet veel plannen, behalve om aandelen te kopen in bedrijven die ik steunde of waarin ik geloofde. Daardoor had ik veel individuele aandelen en geen strategie voor wat wat u ermee kunt doen of hoe u weet wanneer u ze moet verkopen.

Ik weet al een tijdje dat dit plan gebrekkig is. Toen ik het boek las, kreeg ik een beter begrip van de kracht van indexfondsen op individuele aandelen.

Sethi legt uit dat indexfondsen verzamelingen van aandelen zijn die computers beheren in een poging om de index van de markt te evenaren. Door indexfondsen te verkiezen boven individuele aandelen, kan ik meer hands-off zijn, in plaats van meer dan 30 bedrijven waarin ik aandelen bezit te controleren en te beleggen in verzamelingen van honderden en duizenden aandelen en obligaties.

3. Maak het uit met je bank

Er staat een regel in het boek over hoe mensen soms niet van bank veranderen omdat ze daar al een tijdje klant zijn, of in mijn geval – voor altijd. Die loyaliteit levert geen beloningen op en kan u zelfs financieel tegenhouden.

Ik heb nog steeds betaal- en spaarrekeningen bij de allereerste bank waarmee ik ooit rekeningen heb geopend. Hoewel ik 85% van het geld op deze rekeningen heb overgemaakt naar een andere bank met minder kosten en een hogere rente, kan ik mezelf er niet toe brengen de rest van dit geld te verplaatsen en de rekeningen voor altijd te sluiten.

Dit betekent dat ik meer geld mis omdat mijn geld op een bankrekening staat met 0,01% rente versus de 0,5% rente bij mijn nieuwe bank.

Ik maak ook regelmatig maandelijkse kosten op mijn zakelijke rekening bij deze bank omdat mijn saldo onder het vereiste minimum voor dat type rekening valt. Als ik mijn zakelijke rekening ergens anders heen zou verhuizen, zou ik een bank kunnen vinden die niet dezelfde boetes heeft.

Hoog op mijn takenlijst voor 2022 staat het verbreken van de oorspronkelijke bank die ik het grootste deel van mijn leven heb gebruikt en een relatie aangaan met een bank die meer met mijn geld omgaat.

creditSource link

ZIE JE GEDACHTEN

Leave a reply

Technluxury.com
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart