3 lessen over geldbeheer die ik heb geleerd als eigenaar van een tienerbedrijf

  • Ik wilde mijn liefde voor paarden kanaliseren in een bedrijf, en dus opende ik als tiener mijn eigen LLC.
  • Het beheren van mijn geld voor een bedrijf heeft me veel financiële lessen geleerd die ik vandaag nog steeds gebruik.
  • Ik heb veel geleerd over het bijhouden van uitgaven, het instellen van budgetten en het belang van noodfondsen.
  • Lees meer van Personal Finance Insider.

Toen ik in mijn late tienerjaren was, besloot ik onbekend terrein te betreden en mijn eigen vennootschap met beperkte aansprakelijkheid (LLC) te openen voor een zakelijk idee dat ik had.

Ik ben een paardenliefhebber en heb heel veel ervaring met ze, dus mijn bedrijf hield in dat ik naar verjaardagsfeestjes, lokale bijeenkomsten en andere evenementen ging met miniatuurpaarden en ze behandelde voor het plezier van het publiek. Geen van mijn directe familie of vrienden had een bedrijf, dus dit was een steile leercurve voor mij.

Ik heb mijn bedrijf bijna drie jaar gerund. Ik besloot mijn bedrijf te sluiten toen ik op de universiteit zat vanwege mijn drukke cursussen, maar ik heb geen spijt van mijn tijd om het te runnen.

Deze ervaring heeft me op vrij jonge leeftijd veel geleerd over budgetteren en sparen, en ik heb die lessen tot op de dag van vandaag kunnen toepassen op mijn persoonlijke financiën. Hier zijn drie dingen die ik heb weggenomen over het omgaan met geld als een first-time LLC-eigenaar.

1. Volgen allemaal uw inkomsten en uitgaven

Toen ik de totale maandelijkse en jaarlijkse inkomsten zag die ik met mijn bedrijf verdiende na onkosten, leerde ik heel snel hoe belangrijk het is om gedetailleerde financiële gegevens bij te houden.

Aanvankelijk hield ik alleen rekening met grote uitgaven zoals verzekeringen, paardenvoer en andere grotere aankopen bij het bijhouden van mijn zakelijke uitgaven versus mijn persoonlijke uitgaven. Maar naarmate de tijd verstreek, begon ik de waarde in te zien van het opnemen van alle zakelijke uitgaven, hoe klein ook, omdat ze in de loop van de tijd oplopen.

Totdat ik begon rekening te houden met alle kleine uitgaven voor het onderhoud van mijn paarden voor het bedrijf, had ik een vertekend beeld van mijn inkomen, wat van invloed was op de manier waarop ik begroot. Door gedetailleerde gegevens bij te houden, kon ik later nauwkeuriger budgetteren.

Het bijhouden werd ook erg belangrijk toen het tijd was om mijn belastingen te betalen. Toen ik begon, kon ik veel van mijn zakelijke uitgaven afschrijven omdat ik er nog niet genoeg geld mee verdiende.

De man die me hielp met mijn belastingen, moedigde me aan om alle financiële gegevens bij te houden – zelfs het gasgeld dat ik uitgaf om naar verschillende evenementen te gaan waarvoor ik was aangenomen. Het bijhouden van deze gegevens hielp me ook voor het geval ik ooit werd gecontroleerd en al mijn financiële informatie direct beschikbaar moest hebben voor inspectie.

2. Stel zowel maand- als jaarbudgetten in

Als jonge ondernemer was budgetteren niet iets waar ik veel ervaring mee had toen ik begon. Toen ik het echter eenmaal onder de knie had, veranderde het volledig de manier waarop ik naar mijn financiën keek.

In de eerste paar maanden merkte ik een terugkerend probleem op waarbij ik te veel aan mijn bedrijf uitgaf en vervolgens geld van mijn persoonlijke bankrekening gebruikte om dingen te betalen. Dus ging ik op pad om mijn bedrijf volledig zelfvoorzienend te maken.

Met dat in gedachten heb ik een budget opgesteld om mijn nieuwe doel te bereiken. De grootste uitdaging was dat mijn maandelijkse inkomen uit het bedrijf afhing van het aantal evenementen dat ik deed en wat voor soort evenementen het waren, wat sterk kon variëren. Ik moest ook rekening houden met mijn grotere, jaarlijkse zakelijke uitgaven, waaronder dierenartscontroles, hooi en verzekering voor mijn paarden.

Uiteindelijk heb ik me aan een minimalistisch budget gehouden en wat ik in goede maanden verdiende gespaard voor de grote jaarlijkse uitgaven of in mijn noodfonds gestopt.

In cijfers kon ik mijn maandelijkse uitgaven op $ 200 houden. Ik rekende $ 150 per evenement van een uur, en dus had ik maar 2 evenementen per maand nodig om mijn bedrijf in stand te houden zonder in mijn persoonlijke rekening te duiken voor onkosten.

3. Zorg altijd voor een noodfonds

Toen een van mijn miniatuurpaarden extreem ziek werd, moest ik haar naar een spoedeisende paardendierenarts brengen waar ze gedurende meerdere dagen een dure behandeling onderging. Gelukkig heeft ze het overleefd, maar het was een enorme financiële tegenvaller toen ik er een rekening van $ 1500 voor ontving.

Op dat moment was het bedrijf nieuw en had het niet veel geld verdiend. Ik was toen nog maar een tiener, dus ik had dat soort geld ook niet zomaar liggen. Daarom moest ik in mijn studiefonds duiken om de rekening te betalen.

Daarna wist ik dat ik een noodfonds nodig had, zodat als zoiets weer zou gebeuren, ik de tegenslag zou kunnen betalen zonder geld van mijn collegegeld af te nemen.

Ik begon elke maand extra geld op een spaarrekening te zetten, alleen om te gebruiken in geval van nood.

Gelukkig had ik geen angsten meer voor de gezondheid van mijn paard. Maar later ging mijn trailer kapot en had ik een nieuwe nodig om evenementen te kunnen blijven bezoeken. Dankzij mijn noodfonds kon ik er zonder al te veel stress een aanschaffen.

creditSource link

ZIE JE GEDACHTEN

Leave a reply

Technluxury.com
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart