3 redenen om al mijn individuele aandelen te dumpen voor index- en beleggingsfondsen

  • Toen ik voor het eerst begon te beleggen, kocht ik net een aantal individuele aandelen die tot slechte rendementen leidden.
  • Ik denk dat ik al mijn individuele aandelen ga dumpen ten gunste van beleggings- en indexfondsen.
  • Ik hoop dat dit het beleggen minder tijdrovend maakt, mijn portefeuille diversifieert en mijn rendement verbetert.
  • Lees meer van Personal Finance Insider.

Ik heb het grootste deel van mijn twintiger jaren veel financiële fouten gemaakt, van het negeren van mijn pensioenfonds tot het opbouwen van schulden. Een paar jaar geleden kon ik mijn financiën stabieler krijgen en toen besloot ik dat het tijd was om te investeren.

Zonder veel kennis of strategie besloot ik een handvol individuele aandelen te kopen. Ik belegde in bedrijven waarvan ik een consument was en in bedrijven waarvan ik dacht dat ze een veelbelovende toekomst hadden. Hoewel het op dat moment als een goed idee voelde, heeft het kopen van deze individuele aandelen mijn beleggingsstrategie tijdrovend gemaakt en niet zo winstgevend als ik zou willen.

Index- en beleggingsfondsen, die uw geld beleggen in effecten zoals aandelen, obligaties en kortlopende schulden, leveren vaak een hoger rendement op.

Volgens De balans, in 2021 hadden beleggingsfondsen in zeven categorieën gemiddeld een jaarlijks rendement van 11,54%, wat veel meer is dan het rendement dat ik op individuele aandelen heb behaald.

Terwijl ik mijn financiën in 2022 opnieuw evalueer, zijn hier drie redenen waarom ik overweeg om al mijn individuele aandelen te dumpen voor index- of beleggingsfondsen.

1. Mijn individuele aandelenbenadering was willekeurig

Ik was zo opgewonden om de wereld van beleggen te betreden dat ik gewoon een stuk contant geld nam en het gebruikte om aandelen te kopen. Ik kocht aandelen in bedrijven waarvan ik dacht dat ze veelbelovend waren, en bedrijven waar ik een trouwe consument van was. Hoewel deze aanpak voor sommigen misschien werkt, leidde het niet tot het beste rendement.

In plaats daarvan zou het selecteren van index- of beleggingsfondsen – zelfs enkele die de bedrijven omvatten waarin ik individuele aandelen heb gekocht – een betere strategie kunnen zijn om het rendement te verhogen, aangezien het succes niet alleen gebaseerd is op één enkel bedrijf.

2. Ik wil meer variatie met mijn beleggingen

Vanaf het moment dat ik begon te beleggen in aandelen, wist ik hoe belangrijk het is om verschillende categorieën en bedrijven voor mijn portefeuille te hebben. Uiteindelijk ontdekte ik dat ik meestal alleen in technologiebedrijven investeerde, omdat dat de bedrijven waren waar ik het meeste van wist.

Een voordeel van het plaatsen van geld in beleggingsfondsen of indexfondsen is dat u een meer diverse portefeuille kunt hebben. U kunt fondsen kiezen op basis van de grootte van de bedrijven of op categorieën zoals S&P 500


indexfonds

, opkomende markten of een internationaal aandelenfonds.

3. Ik heb geen tijd om mijn voorraden te beheren

In de loop der jaren heb ik aandelen gekocht in meer dan 15 bedrijven. Hoewel ik vaak in de verleiding kom om het geld op de markt te laten en er niet naar te kijken, heb ik uit de eerste hand ervaren waarom dat een slecht idee is.

Op een keer ging een van de bedrijven waarin ik belegde ten onder, en ik verloor al mijn geld omdat ik niet op het nieuws lette of de aandelen niet snel genoeg verkocht.

Aangezien ik nog een beginner ben in beleggen, kost het beheren van mijn aandelen een paar uur onderzoek per week en dwingt me om dagelijks beslissingen te nemen over wanneer ik aandelen moet kopen en verkopen. Index- of beleggingsfondsen hebben niet zoveel onderzoek en tijd nodig.

Uiteindelijk wil ik minder tijd besteden aan het nadenken over welke aandelen ik moet kopen en verkopen. In plaats daarvan wil ik slechts een uur of zo per maand kijken naar mijn index of beleggingsfondsen, en een paar uur per kwartaal beslissen in welke nieuwe fondsen ik moet investeren.

Ik hoop dat deze benadering het investeren minder tijdrovend maakt en een groter rendement oplevert.

creditSource link

ZIE JE GEDACHTEN

Laat een reactie achter

Technluxury.com
Logo
Enable registration in settings - general
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0
Shopping cart