3 redenen waarom ik blij ben dat ik advies heb genegeerd om mijn financiën te automatiseren

  • Toen ik serieus werd over het opbouwen van rijkdom, wendde ik me tot experts en vrienden voor advies.
  • Een succesvolle vriend vertelde me dat ik mijn financiën moest automatiseren, een strategie die vaak wordt aanbevolen door experts.
  • Dat deed ik niet, en het handmatig beheren van mijn geld was een grote leerervaring.
  • Lees meer verhalen van Personal Finance Insider.

De afgelopen zes jaar was het focussen op mijn persoonlijke financiën een van mijn belangrijkste doelen.

Het grootste deel van mijn twintiger jaren was ik roekeloos met mijn geld en maakte ik talloze fouten, van het negeren van mijn spaarrekening tot het ontbreken van een pensioenfonds. Nadat ik in 2015 ontslagen werd van mijn voltijdbaan, besloot ik dat ik grote veranderingen in mijn financiële portefeuille wilde aanbrengen en quality time wilde besteden aan het bedenken van wat ik met mijn geld moest doen.

Ik vroeg iedereen die ik kon om advies. Ik was zo leergierig en nam betere financiële beslissingen dat ik niet alleen professionals aansprak, maar ook vrienden die hun geld op slimme plaatsen leken te hebben. Een deel van het advies dat ik kreeg was echter niet het juiste advies om op te volgen, en ik ben blij dat ik dat niet heb gedaan – vooral het advies van een vriend van mij die op een missie was om op 40-jarige leeftijd miljonair te worden.

Ze waren vier jaar verwijderd en minder dan een half miljoen dollar verwijderd van het bereiken van dat vermogen. Maar toen ze me vertelden dat ik mijn financiën op de automatische piloot moest zetten en het zelf niet moest regelen, wist ik dat dit advies was om te negeren, vooral omdat ik jarenlang zo afstandelijk met mijn geld was omgegaan.

Uiteindelijk had ik gelijk. Hier zijn drie redenen waarom ik blij ben dat ik niet naar dat dure advies heb geluisterd.

1. Het beheren van mijn geld was een leerervaring

Toen ik voor het eerst mijn eigen geld begon te beheren, van mijn dagelijkse financiën tot mijn investeringen, wist ik dat ik hands-on moest zijn om te leren hoe alles werkte. Ik besloot geen financieel planner in te huren om me te helpen mijn geld te verdelen en in plaats daarvan talloze boeken en artikelen te lezen, een diepe duik te nemen in mijn financiën en mijn eigen gelddoelen te stellen. Hierdoor kon ik worden geïnformeerd over alle beschikbare opties op het gebied van persoonlijke financiën, zodat ik de beste beslissingen voor mezelf kon nemen.

Ik heb ook besloten om de eerste jaren geen software voor robo-investeringen te gebruiken, zodat ik volledige controle had over de aandelen of beleggingsfondsen waarin ik belegde.

Als ik deze controle al vroeg in mijn financiële reis had opgegeven, had ik de opleidingsfase kunnen overslaan, iets waarvan ik voelde dat ik het hard nodig had.

2. Door goed op te letten, was het gemakkelijk om fouten te ontdekken

Een andere regel die ik voor mezelf instelde en die tegen het advies van mijn vriend inging, was om wekelijks geld in te checken. Ik zou inventariseren waar ik geld aan uitgaf en hoe mijn investeringen presteerden. Dit was essentieel omdat ik hierdoor fouten op mijn creditcardafschriften kon opsporen en bijdragen aan mijn pensioen- en noodfonds kon aanpassen op basis van maandelijks inkomen.

Omdat ik een solopreneur ben en mijn inkomen maandelijks fluctueert, kon ik door hands-on met dit proces ervoor zorgen dat ik mijn financiën beheerde op een manier die logisch was op basis van de huidige cashflow.

Als ik zojuist rechtstreekse stortingen of automatische bijdragen had gedaan, zou mijn variabele inkomen elke maand betekenen dat mijn nummers eraf zouden zijn geweest en dat ik op bepaalde rekeningen rood had kunnen staan, misschien zonder het te beseffen.

3. Ik heb geleerd dat financiën niet one-size-fits-all zijn

Een grote les die ik tijdens mijn eigen persoonlijke financiële reis heb geleerd, is dat het beheren van uw geld geen generiek proces is. Het was belangrijk voor mij om niet alleen financiële langetermijndoelen te hebben (zoals een pensioenplan en een spaarfonds voor een mogelijke hypotheek), maar ook kortetermijndoelen (zoals betalen voor een bruiloft of vakantie).

Met die doelen in gedachten, zou ik vervolgens verschillende opties en strategieën onderzoeken met een laag risico om mijn vermogen te laten groeien en me in staat te stellen dichter bij die doelen te komen – iets waarvan ik weet dat ik niet zo proactief zou zijn geweest als ik had geluisterd aan mijn vriend en automatiseerde mijn financiën.

creditSource link

ZIE JE GEDACHTEN

Leave a reply

Technluxury.com
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart