7 strategieën die me hielpen bij het bereiden van maaltijden en honderden besparen

  • Basistrucs zoals het opschrijven van mijn maaltijdplan en het koken van voedsel dat ik echt leuk vind, maakten het bereiden van maaltijden leuker.
  • Ik luisterde naar podcasts over persoonlijke financiën tijdens het bereiden van maaltijden om me gemotiveerd te houden voor mijn spaardoel.
  • Ik bestelde boodschappen voor afhalen of bezorgen om op tijd te besparen en om me te helpen binnen het budget te blijven door impulsief winkelen te vermijden.
  • Lees meer verhalen van Personal Finance Insider.

Ik heb het al eerder gezegd, en ik zeg het nog een keer: ik haat mealpreppen met het vuur van duizend zonnen. Het bereiden van maaltijden is rommelig en tijdrovend, en de maaltijden smaken doordeweeks niet echt lekker. Niets is deprimerender dan steeds weer dezelfde onbevredigende maaltijden in de magnetron te zetten.

Het maakt niet uit hoeveel ik er een hekel aan heb, het valt niet te ontkennen dat doordeweeks eten bij de hand hebben een stuk goedkoper is dan afhalen of uit eten gaan met vrienden. Vorig jaar heb ik, om te sparen voor een reis van zes weken naar New York om familie en vrienden te zien, in zes maanden $ 700 bespaard door ijverig maaltijden te bereiden, en ik ben van plan deze gewoonte in 2022 voort te zetten om nog meer geld te besparen.

Hier zijn zes strategieën die me helpen op schema te blijven met het bereiden van maaltijden.

1. Ik heb mijn maaltijdplan voor de week opgeschreven

Het lijkt heel basic, maar als ik deze stap oversloeg, ging ik de week in zonder een duidelijk beeld van hoeveel boodschappen ik echt moest kopen. Zonder mijn maaltijdplan op te schrijven, kocht ik uiteindelijk te veel groenten die minder lekker waren later in de week toen ze niet knapperig meer waren.

Met een geschreven plan kon ik bijhouden welke maaltijden ik echt genoot en welke niet zo memorabel waren. Een geschreven plan helpt me ook om recepten rond dezelfde drie of vier hoofdingrediënten te plannen, zodat ik niet te veel verschillende items koop.

2. Ik heb niet elke maaltijd gekookt

Ik viel in een konijnenhol door YouTube-video’s te bekijken met chef-koks en influencers die pronkten met hun beeldschone maaltijdbereidingsstations. Ik moest perfectie loslaten en mezelf al heel vroeg in het proces niet meer vergelijken met hun video’s. Ik omarmde de realiteit dat ik niet dezelfde oneindige aanrechtruimte en kookuithoudingsvermogen heb die YouTubers leken te hebben.

Toen mijn maaltijdbereidingssessies tekort kwamen, vertrouwde ik op instant ramen, bevroren diners of restjes van een Filipijns diner met vrienden.

3. Ik kookte drie avonden per week, in plaats van alles in één dag te proppen

Proficiat aan de mensen die erin slagen om 21 maaltijden per week te bereiden in een middag van mealpreppen, maar ik zal nooit zijn zoals jij.

Hoewel ik een hekel heb aan meal preppen, vind ik koken eigenlijk heel leuk. Ik ontdekte dat het makkelijker was om een ​​paar keer per week extra porties van één recept te maken. Door het koken uit te spreiden over drie nachten in plaats van alles in één dag te proppen, werd het zoveel beter beheersbaar, en ik was gemotiveerd om recepten die niet werkten aan te passen door nieuwe kruiden of ingrediënten toe te voegen.

4. Ik heb al mijn groenten in één dag gesneden

Mijn favoriete onderdeel van koken is het opzetten van de mise-en-place, die magische kleine kommen met voorgesneden ingrediënten die kookgastheren zoals Rachael Ray hebben bereid tijdens het koken van maaltijden. Ik realiseerde me dat ik zoveel tijd zou besparen en veel gemotiveerder zou zijn om te koken, als ik geen groenten hoefde te hakken voordat ik die maaltijden kookte.

Ik begon een partij in blokjes gesneden sjalotten, witte uien, groene uien en knoflook in mijn koelkast te bewaren om elke avond tijd te besparen die ik kookte. Omdat ik de zelfbenoemde Smoothie King van Los Angeles ben, heb ik ook groenten en fruit voorgesneden en in zakken met ritssluiting gedaan om ze in de vriezer te bewaren, zodat ik altijd mijn inname van greens klaar heb voor elke dag van de dag. week.

5. Ik kookte eten dat ik echt lekker vond

Nogmaals, deze klinkt erg basic. Maar toen ik mealprepping op mijn lijst met goede voornemens voor het nieuwe jaar zette, moest ik me eerst concentreren op het maken van geld, voordat ik de gezondste maaltijden ging maken.

Ik realiseerde me dat veel van de YouTube-beïnvloeders wiens maaltijdvoorbereidingsvideo’s ik ter inspiratie bekeek, voornamelijk blank waren, en ze maakten kikkererwtenpasta’s, salades en eurocentrische voedingsmiddelen die op de markt werden gebracht als ‘gezond’, maar niet echt zongen als ze raken mijn smaakpapillen.

Toen ik overstapte op Aziatische ingrediënten, zoals sobanoedels, oestersaus, gedroogde shiitake-paddenstoelen en miso-pasta, veranderde mijn hele kijk op het bereiden van maaltijden echt.

6. Ik luisterde naar podcasts over persoonlijke financiën tijdens het bereiden van maaltijden

Soms werd het bereiden van maaltijden zo vervelend dat ik er gewoon aan herinnerd moest worden waarom ik dit allemaal deed. Luisteren naar een podcast over persoonlijke financiën hield me gemotiveerd om door te gaan en hielp me onderweg een aantal nieuwe budgettaire trucs te leren.

7. Ik heb boodschappen besteld om af te halen of te laten bezorgen om tijd te besparen

Nadat ik de eerste vijf strategieën in mijn routine voor het bereiden van maaltijden had geïmplementeerd, was ik nog steeds mijn hele zondagmiddag bezig met het voorbereiden van mijn maaltijden voor de komende week. Omdat ik hunkerde naar meer downtime om te ontspannen en aan mijn creatieve projecten te werken, besloot ik de knoop door te hakken en boodschappen te bestellen voor afhalen of bezorgen om tijd te besparen.

Ik probeer mijn boodschappen in het midden van de week te bestellen om prijsstijgingen te vermijden en om het leven van de werknemers die mijn bestelling moeten inpakken en bezorgen een beetje gemakkelijker te maken. Boodschappen bestellen online of via een app helpt me ook om binnen mijn budget te blijven en te stoppen met het kopen van boodschappen die ik eigenlijk niet zal eten.

creditSource link

ZIE JE GEDACHTEN

Leave a reply

Technluxury.com
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart