8 onmisbare plug-ins voor producenten: Dave Audé

Grammy®-winnende producer/remixer Dave Audé (Sting, Rihanna, Selena Gomez, Lady Gaga) deelt hoe hij produceert voor A-list artiesten en bespreekt de 8 essentiële plug-ins en instrumenten die hij heeft uitgekozen voor zijn Dave Audé Producer Pack.

Met meer dan 150 #1 Billboard dance-tracks tot nu toe, wordt Dave Audé door velen beschouwd als de go-to remixer van de muziekindustrie. We gingen zitten met Dave om te bespreken welke geluiden zijn favorieten zijn en hoe hij deze bereikt met de plug-ins en instrumenten die hij heeft gekozen voor zijn Dave Audé Producer Pack.

Dave, met al het werk dat je doet – remixen voor Rihanna, Beyoncé, Sting, Lady Gaga, Bruno Mars – hoe ga je niet jezelf herhalen?

Ik herhaal mezelf altijd! Als ik zeg ‘herhalen’, bedoel ik dat ik bepaalde geluiden heb waar ik van hou, en bepaalde synths, instrumenten en mixtools die ik keer op keer creatief gebruik. De sleutel is hoe je deze tools gebruikt en wat je doet om je vaardigheden ermee aan te scherpen, zodat je elke keer iets nieuws op tafel brengt.

Lijkt snel en effectief werken daar onderdeel van uit te maken?

Ja, het produceren van platen gaat echt over het kunnen nemen van beslissingen, en dat is absoluut het moeilijkste deel van mijn werk. Het is wat effectieve producenten onderscheidt van de rest. Als ik aan A-lijstnummers en remixen werk, probeer ik eerst een goede richting te vinden – stijl, tempo, misschien een nieuw akkoordprogressie – en ik probeer die beslissingen snel te nemen, zodat ik de essentie van het originele lied.

Dit is waar go-to-tools van pas komen. We houden allemaal van uitrusting. Elke producer wil een beter geluid, meer uitrusting, meer keuzes… Maar met ervaring heb ik ontdekt dat als ik me beperk tot een paar tools waar ik van hou, ik gefocust kan blijven en meer werk gedaan kan krijgen zonder mijn hersenen te overladen met onnodige informatie.

Dus voor zowat elk nummer heb ik een groep plug-ins, piano’s en synths die ik essentieel vind. Een paar jaar geleden koos ik mijn favorieten en zette ze samen in mijn Dave Audé Large Toolbox. Maar het is al een tijdje geleden, en in de tussentijd heb ik nieuwe toetsinstrumenten gevonden die ik steeds weer gebruik in mijn remixen, en ook nieuwe vocale en drum plug-ins waar ik van hou, dus ik heb een nieuwe bundel samengesteld, en dat vind je in de Dave Audé Producer Pack.

Dit is wat ik heb gekozen:

1. Sibilance: Vocal De-Esser

Sibilance: Vocaal De-Esser

Iedereen heeft een de-esser nodig voor het produceren of mixen van elk type zang. En de sisklank plug-in is echt een unieke de-esser – het klinkt erg schoon, erg transparant en het heeft net zoveel knoppen als je nodig hebt om het werk snel gedaan te krijgen. Je plaatst het in je vocale keten om al die vervelende ‘s’-geluiden te verwijderen, en als je dat eenmaal doet, kun je de zang EQ’en om ze echt helder te maken zonder enige hardheid.

Maar hier is nog een kleine truc die minder voor de hand ligt: ​​je zult merken dat je je algehele mix een beetje luider kunt duwen door de Sibilance-plug-in op je masterbus te plaatsen in plaats van een EQ. Door de drempel aan te passen, kun je een soort van balanceren hoeveel high-end rommel je wilt verwijderen, in plaats van het helemaal uit te schakelen met een EQ. Als je je masterbus helemaal kapot maakt, zal deze truc je helpen een beetje niveau te bereiken. Ik raad je aan dat te doen als je aan een track werkt en je wilt, voor je eigen referentie, horen hoe het zal klinken na het masteren. Als je op zoek bent naar kleine trucjes voor je masterbus, dan is dit een goede!

2. OneKnob Pumper: automatisch sidechain-effect

Sidechaining is altijd een geweldige techniek geweest om ruimte te creëren en dingen als synths en instrumenttracks een pompend effect te geven. Maar wie heeft er echt tijd om sidechains op te zetten?! Jarenlang gebruikte ik compressoren met belangrijke inputs om sidechain-compressie te maken. Toen ik begon met het gebruik van de OneKnob Pumper voor automatische sidechaining werd het een nietje in elke sessie. Het is zoveel gemakkelijker en sneller om ermee te werken dan het opzetten van zijketens – en het is perfect om ruimte te maken voor vier-op-de-vloer kicks, wat ik in vrijwel alles doe.

3,4 & 5. Iconische elektrische piano’s

Er zijn drie toetsenbordgeluiden waar ik van hou en die bepaalde tijdperken van pop- en R&B-muziek domineerden. Ze inspireren me altijd als ik danstracks maak: Fender Rhodes en Wurlitzer voor funk- en R&B-achtige geluiden uit de jaren 60 en 70; en de Yamaha CP-80 die echt dat grote klassieke huispianogeluid inspireerde. Voor mijn Producer Pack heb ik drie Waves-toetsenbordinstrumenten gekozen die me die geluiden geven:

Elektrische 88-piano is een geweldig klinkende piano in Rhodos-stijl uit de jaren 70 – ultra-dope met ingebouwde effecten waarmee ik van schoon en zacht naar fuzz- of vervormingseffecten kan gaan.

Elektrisch Groot 80 is geweldig voor dat klassieke CP-80-geluid, dat nooit oud wordt. Ik gebruik het als ik een authentieke grote en heldere danspiano nodig heb.

Elektrische 200 piano is een Wurly-type piano voor als je op zoek bent naar dat klassieke Supertramp-type geluid. Het past bij alles, van retro 60s, 70s en 80s tot moderne pop en R&B.

Dave Aude

6. Smack Attack Drum Transient Shaper

Een ander essentieel hulpmiddel voor elke moderne producer is een transiënte shaper voor het vormgeven van kicks en snares. ik gebruik Smack Attack in elke sessie – het is een zeer flexibele manier om kicks precies zo vorm te geven als jij ze wilt, en het kan worden gebruikt voor allerlei extra tone-shaping tricks. Als ik tegen het einde van een mix naar een nummer luister en ik merk dat een bepaald percussienummer verloren gaat in de mix, gebruik ik Smack Attack om het op te laten vallen en het te laten opvallen. Je kunt het ook op loops gebruiken om een ​​kick- of snare-gedeelte te verzachten dat mogelijk in gevecht is met de hoofddrums in je mix.

7. Codex Wavetable Synth

Als je iets produceert dat nieuw en modern klinkt, heb je de Codex Wavetable synth. Als je origineel wilt klinken en niet dezelfde geluiden en patches wilt gebruiken als iedereen, dan moet je hier eerst in duiken.

Codex Wavetable synth

8. Bas Slapper

Slap bass is een geweldige manier om een ​​funk- en disco-achtig gevoel in mijn producties te brengen. Een probleem… ik speel geen basgitaar! Maar ik speel wel piano, en ik ben al heel lang op zoek naar een keyboard-gebaseerd instrument dat slap bas op een echt realistische manier nabootst, wat niet gemakkelijk is om te doen. Bas Slapper is een geweldig op samples gebaseerd slap basinstrument en komt zo dicht in de buurt van een echte slapbassist als je ooit zult krijgen. Mijn favoriete ding eraan is dat ik de toets kan verplaatsen, en de FX zijn een grote bonus.

Welk advies kun je aspirant-producers en remixers geven om je producties tot het uiterste te drijven, één nummer tegelijk?

In de wereld van vandaag denk ik dat het spannender dan ooit is dat je op een bepaalde dag en op een bepaalde plaats aan zoveel verschillende soorten muziek kunt werken. Ik zou altijd willen voorstellen dat je probeert muziek te maken waarin je gelooft. Maak muziek waar je keer op keer naar wilt luisteren en speel voor andere mensen. Sta altijd open voor nieuwe tools en nieuwe manieren om dingen te doen. Er zijn een miljoen manieren om muziek te maken en niemands systeem of DAW is beter dan dat van iemand anders. Sta dus open voor het gebruik van tools op een manier die niemand anders is. Je beste gereedschap zijn je eigen oren!

Dave Aude

creditSource link

ZIE JE GEDACHTEN

Leave a reply

Technluxury.com
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart