Hoe impulsieve uitgaven ervoor zorgden dat ik niet vervroegd met pensioen ging?

  • Mijn man en ik waren altijd van plan om door te werken tot in de zestig, maar door de pandemie wilden we eerder met pensioen gaan.
  • We kunnen het ons echter niet veroorloven – en ik ben ervan overtuigd dat mijn impulsieve bestedingspatroon daar een belangrijke reden voor is.
  • Nu verander ik die gewoonten om meer geld te besparen in de werkjaren die we nog hebben.
  • Lees meer van Personal Finance Insider.

Mijn man komt over minder dan een maand in aanmerking voor pensionering.

We wisten dat deze datum eraan zat te komen, maar we hadden besloten door te werken tot in de zestig totdat de pandemie toesloeg. Nu, na twee jaar samen thuis te hebben doorgebracht, zouden we willen dat we financieel voorbereid waren om overhemden en broeken op te hangen en alarmen te vergeten, tot laat werken en vaak gemiste diners.

Als we voorzichtiger waren geweest, hadden we in een paar weken tijd de tijd kunnen besteden aan het drinken van onze ochtendkoffie en het internet afspeuren naar een ombouwbus om de weg op te gaan in plaats van ons voor te bereiden op een nieuwe personeelsvergadering.

Ik ben ervan overtuigd dat impulsieve uitgaven ons jaren terughoudend maken

Ik heb me de laatste tijd veel afgevraagd wat we anders hadden kunnen doen om een ​​vervroegd pensioen mogelijk te maken. Als ik erover nadenk, kom ik steeds weer op één ding terug: impulsuitgaven. Ik doe dit soort uitgaven terwijl ik scrol op sociale media, waar de advertenties specifiek op mij zijn gericht. Ik haat het om toe te geven hoe vaak ik met deze advertenties door een konijnenhol ben gegaan en uiteindelijk iets heb gekocht waarvan ik niet wist dat ik het wilde en zeker niet nodig had.

Een ander voorbeeld van dit soort uitgaven is naar een grote winkel gaan zonder een lijst met specifieke items die ik nodig heb om mijn huishouden draaiende te houden. Ik merk dat ik in deze winkels dingen zeg als: “Oh, kijk eens hoe schattig die keukenhanddoekenset is!” of “Dit t-shirt is te koop voor $ 9,99!”

En de twee soorten impulsbestedingen die me in de loop der jaren het meeste hebben gekost, zijn naar de websites van mijn favoriete winkel gaan en hun verkopen ‘bladeren’, en naar boekwinkels gaan ‘kijken’. Hoeveel jeans heb ik gekocht die ik maar één keer heb gedragen? Hoeveel boeken ben ik begonnen die ik nooit heb uitgelezen? Hoeveel jurken waren slechts een seizoen in stijl? Te veel om te tellen is het juiste antwoord.

Nu verander ik mijn bestedingspatroon ten goede

Onlangs heb ik een aantal voorzorgsmaatregelen genomen om dit onnodige soort uitgaven te voorkomen. Nu plaats ik artikelen in mijn online winkelwagentje en wacht ik 24 uur voordat ik afreken. Er zijn momenten waarop het artikel de volgende dag niet meer beschikbaar is, en op andere momenten zal ik van gedachten veranderen over een of twee dingen en ze uit het winkelwagentje verwijderen – maar wat het vaakst gebeurt, is besluiten de bestelling helemaal te annuleren.

Ik ga in geen enkele winkel meer winkelen zonder lijst. Als ik naar Costco of Target moet, maak ik net als voor de supermarkt een lijst, en daar houd ik me aan.

Ten slotte ben ik de acties gaan volgen van vrienden en familieleden die regelmatig hun bibliotheekpas gebruiken in plaats van boeken te kopen. Ik heb veel schrijversvrienden en ik zal altijd hun boeken kopen om hen te steunen, maar de meeste van mijn boekaankopen passen niet in die categorie. Als er een nieuw boek is dat ik wil lezen, kan ik op een wachtlijst komen en het digitaal bekijken vanuit mijn bibliotheek.

Hoewel mijn man niet over een paar weken met pensioen gaat, is het nog niet te laat om van koers te veranderen. Ik kan niet liegen – ik ben teleurgesteld dat mijn man zijn ID-badge niet kan inleveren en thuis kan blijven, maar zien waar we in de loop der jaren een groot verschil hadden kunnen maken in onze financiële gezondheid, is geen slechte zaak. We zullen in 2022 niet werkloos zijn, maar het is nog niet te laat om duizenden dollars te besparen en onze laatste jaren voor pensionering door te brengen met het ontwikkelen van betere gewoonten die ons zullen helpen onze rekeningen nu op te bouwen en ons te helpen wanneer we eindelijk met pensioen gaan leven van een verminderd inkomen.

De ontdekking komt te laat voor vervroegd pensioen, maar niet te laat om in praktijk te brengen en onze uitgaven voor pensionering veel gemakkelijker te financieren te maken.

creditSource link

ZIE JE GEDACHTEN

Leave a reply

Technluxury.com
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart