Ik heb spijt dat ik heb geïnvesteerd in een masteropleiding voor lesgeven

  • In mei 2008 heb ik mijn master voor lesgeven afgerond, maar door de recessie belandde ik op een banenloze markt.
  • Ik had een vreselijke ervaring in het veld, kreeg verlof en kon vaak de eindjes niet aan elkaar knopen.
  • Nu verdien ik meer met het schrijven van curriculum, bijles en freelance schrijven, en ik kijk niet achterom.
  • Lees meer van Personal Finance Insider.

Ik rondde mijn bachelor af in mei 2007 en ging toen meteen naar een programma van 10 maanden om mijn Master of Arts of Teaching (MAT) te behalen. Ik ben niet langer een leraar op een openbare school – tegenwoordig schrijf ik curriculum en tutor terwijl ik ook freelance schrijf.

Ik verdien eigenlijk meer door deze dingen te doen dan tijdens het lesgeven, en het stelt me ​​in staat om veel betere uren te werken. Ik heb spijt van het behalen van mijn masterdiploma voor lesgeven.

Millennials krijgen veel de schuld, maar onze timing is niet onze schuld. In 2007, net voor de Grote Recessie, wist ik niet wat het investeringsrendement van mijn master zou zijn. Ik wist niet dat er geen banen in het onderwijs zouden zijn, dat het loon niet zou stijgen met de levensstandaard, en dat ik zo lang geen openbare klaslokalen zou hebben.

Mijn diploma behalen en een banenloze markt betreden

Voor mijn master had ik $ 6.000 aan beurzen. Ik gebruikte geld van een trust die ik kreeg na de dood van mijn grootvader om de rest goed te maken, iets van $ 20.000.

Ik hield van lesgeven aan studenten en mijn begeleidende docenten hebben me zoveel meer geleerd dan ik in mijn lessen heb geleerd. Aan het begin van het schooljaar lieten ze allebei doorschemeren dat ze dat jaar of een paar jaar daarna met pensioen zouden gaan en dat ze een goed woordje voor me konden doen om hun functies over te nemen.

Maar toen ik in mei 2008 afstudeerde, had geen van beiden plannen om met pensioen te gaan omdat hun… pensioenen hadden net een grote klap gekregen van de


recessie

.

Ik ging naar een banenbeurs. Ik verscheen bij elke stand en vertelde hen dat ik drama en Engels doceerde, en hun ogen glazig. Ze namen geen mensen aan.

Mijn korte onderwijscarrière

Toen augustus ronddraaide, was ik ervan overtuigd dat ik me bij de pool van vervangende leraren zou voegen, maar de week voordat de school begon, kreeg ik een baan die ongeveer $ 35.000 betaalde.

In mijn eerste jaar lesgeven had ik het gevoel dat elke dag de slechtste dag van mijn leven was. Ik was niet voorbereid om les te geven aan een groep studenten die slechts vijf jaar jonger waren dan ik en de administratie was minder dan ondersteunend.

We moesten toen door het land verhuizen voor de opleiding van mijn man, en dus kreeg ik een parttime baan op een middelbare school waar ik het naschoolse dramaprogramma leidde.

Ik hield van dit werk, maar het was veel werk. Ik was ongeveer 10 uur per dag in het gebouw, soms het hele weekend, en we konden nog steeds geen huur betalen zonder in mijn vertrouwen te duiken. Ik werkte in de zomer in de detailhandel.

Na een aantal jaren van loonstops en vakbondsonderhandelingen, kreeg ik verlof samen met verschillende andere leraren met minder dan vijf jaar ervaring. We kregen te horen dat we opnieuw zouden worden aangenomen wanneer het mogelijk was.

Tegen die tijd waren we toch van plan om weer te verhuizen omdat mijn man klaar was met school. Dus ik verhuisde, werd zwanger en solliciteerde naar andere banen in het onderwijs in Oregon.

krekels. Ik had één gesprek, maar kreeg de baan niet. Ik zette mezelf op de vervangende lijst, die vol stond met onlangs gepensioneerde en ontslagen leraren. Omdat niemand me hier kende, heeft niemand me gevraagd. Ik heb dat hele schooljaar een dag als invaller gewerkt.

Zelfstandig ondernemer en bijlesdocent worden

Gedurende die tijd nam ik banen voor onafhankelijke contractanten aan om drama te doceren voor tarieven tussen $ 17 en $ 30 per uur. Ik werd voor geen van deze rollen betaald voor voorbereidingstijd. Toen mijn dochter eenmaal geboren was, bleef ik proberen dramalessen te geven. Ik realiseerde me echter dat ik mijn oppas meer betaalde dan ik verdiende nadat ik rekening had gehouden met de tijd voor reizen.

Ik begon bijles te geven bij een bureau, maar het loon was vergelijkbaar met wat ik eerder verdiende. Ik besloot zelfstandig bijles te gaan geven, waardoor mijn loon steeg tot tussen de $ 40 en $ 50 per uur.

Nadat ik mijn tweede kind had gekregen, bleef ik bijles geven en verdiende ik dat jaar ongeveer $ 10.000. Ik was nog steeds de primaire verzorger van de kinderen, dus ik werkte maar een paar uur per week.

Toen legde de pandemie alles stil. Mijn toneelbanen, samen met al het theaterwerk, waren plotseling verdwenen. Ik heb een beetje bijles gegeven


Zoom

. Ik kreeg een dure scheiding.

Opnieuw beginnen tijdens de pandemie

In 2020 ben ik begonnen met het schrijven en indienen van essays en ben ik begonnen met het schrijven van een curriculum. Ik begon ook bijles te geven aan een zesdeklasser in mijn huis, terwijl mijn eersteklasser online leren deed. Ik heb de hele herfst andere kinderen bijles gegeven op hun veranda of met maskers op.

Afgelopen herfst, toen mijn kinderen weer naar school gingen, solliciteerde ik naar een parttime baan in het onderwijs op de openbare school van mijn dochter. Toen ik echter de uren zag en wist dat het niet zou werken.

Ik had geen voorzorg voor mijn zoon die in de kinderopvang zit, en ik wist dat het niet de moeite waard zou zijn om een ​​oppas te krijgen. Ik verliet mijn staat na een jaar en gaf toen in totaal slechts vijf jaar les, meestal in deeltijd, dus mijn “stap” op de loonschaal van de vakbond was nog steeds erg laag, hoewel ik technisch gezien 13 jaar ervaring had.

Het onderwijsveld is geweldig, maar de markt is onleefbaar

Begrijp me niet verkeerd: de leraren van mijn kinderen en mijn vrienden die leraren zijn, zijn fantastische individuen en werkelijk uitzonderlijke professionals. Dat gezegd hebbende, maken de verschillende bestaande systemen het voor scholen steeds moeilijker om hoogopgeleide werknemers te behouden en aan te werven.

Het is een roeping en zou geen hobby moeten worden, zoals het voor mij werd toen mijn kinderen klein waren. Leraren zouden niet afhankelijk moeten zijn van het inkomen van een echtgenoot of gezinsgeld om dit te doen.

Uitzoeken hoeveel ik precies verdien, kan lastig zijn, omdat ik per uur schrijfcurriculum en bijles krijg, per project als freelance schrijven, en werd betaald via salaris toen ik leraar was. Als ik echter de wiskunde doe, verdiende ik als leraar ergens tussen de $ 18 en $ 26 per uur en ik verdien ergens tussen de $ 45 en $ 60 per uur, ruwweg, via mijn verschillende nevenoptredens.

Ik verdien waarschijnlijk niet zoveel per jaar als tijdens het lesgeven, maar dat komt omdat ik ervoor kies om minder uren te werken en het grootste deel van mijn tijd door te brengen met het zorgen voor mijn kinderen in plaats van een oppas in te huren.

Veel leraren, vooral degenen die voor mij zijn begonnen, kunnen het lesgeven financieel voor hen laten werken, maar over het algemeen krijgen leraren lang niet wat ze waard zijn.

Mensen vragen me vaak wanneer en of ik weer ga lesgeven op een openbare school. Ik kan zeker geen nee zeggen, maar ik weet dat ik op dit moment – in dit land – geen ja kan zeggen.

creditSource link

ZIE JE GEDACHTEN

Leave a reply

Technluxury.com
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart