Ik ontwerp luxe aquaria voor LA’s Elite. Hier is hoe mijn baan eruit ziet.

  • Nic Tiemens werkte een zomer als aquariumtechnicus en maakte het aquarium van Michael Jordan schoon.
  • Tiemens hield van het veld en verhuisde naar Los Angeles om een ​​bedrijf te starten dat aquaria maakte en onderhoudt.
  • Zijn bedrijf verdiende in 2021 bijna $ 1 miljoen en de grootste installatie vorig jaar kostte $ 250.000.

Dit vertelde essay is gebaseerd op een gesprek met Nic Tiemens, een 42-jarige aquariumontwerper in Los Angeles, over zijn bedrijf. Het is bewerkt voor lengte en duidelijkheid.

Ik groeide op in Chicago in de jaren negentig. Nadat ik mijn middelbare school had afgerond, wist ik niet zeker wat ik in het leven wilde doen, maar ik wilde creatief zijn. Ik ging naar de universiteit en keek door de advertenties. Ik was toen 21 en had een vakantiebaantje nodig.

We gaan terug voor het internet en LinkedIn. Om een ​​baan te vinden, moest je de krant kopen. Ik zag een baan van $ 6 per uur om aquariumonderhoudstechnicus te worden. Ik dacht: “Dat is echt een toffe baan.” Ik had een aquarium toen ik opgroeide en ik hou van vissen.

Ik had niet de vereiste vereisten – professionele ervaring en een cv waaruit bleek dat je in een dierenwinkel had gewerkt – maar ik was er zeker van dat ik het werk leuk zou vinden. Ik had gewoon deze intuïtie dat ik het geweldig zou vinden.

Dus ik kwam onaangekondigd naar het kantoor en smeekte me om aangenomen te worden. De eerste baan die ik als stagiair kreeg, was een aquariuminstallatie in het huis van Michael Jordan.

Ik moet het huis binnengaan en Michael en zijn familie ontmoeten. Nadat ik mijn opleiding had afgerond, kwam ik op die rekening te staan ​​als hoofd onderhoudsmonteur. Elke maandagochtend ging ik naar het huis van Michael Jordan om zijn aquarium schoon te maken.

Die zomer veranderde mijn leven omdat ik zoveel captains of industry en iconen in Chicago ontmoette, en ik werd verliefd op het idee om aquaria op een heel uitgebreide schaal te bouwen en te onderhouden.

Nic Tiemens met een groot gevuld aquarium.

Een van Tiemens’ uitgebreide tanks klaar om te worden geïnstalleerd.

Nic Tiemens


Ik besloot naar Hollywood te verhuizen omdat ik dacht dat er met alle filmsterren en herenhuizen een markt zou zijn voor opvallende aquaria. Twee jaar na mijn hbo-opleiding in Chicago pakte ik mijn koffers en verhuisde met deze ambitie naar Los Angeles.

Ik was jong en blut, dus ik vond een plaatselijk bedrijf dat een extra onderhoudstechnicus nodig had en ging aan de slag. Ik realiseerde me al snel dat de aquaria waar ik in Chicago aan had gewerkt veel geavanceerder waren dan wat ik in Los Angeles zag.

Ik dacht: “Nou, ik zou hier mijn eigen ding kunnen doen en het zoveel beter doen dan al die andere bedrijven.” Dus belde ik mijn voormalige baas in Chicago en smeekte hem om hierheen te komen en met mij samen te werken.

Dat deed hij, en we zijn ons bedrijf begonnen in 2004. We hebben aquaria gemaakt in alle soorten en maten en in alle prijsklassen.

In de afgelopen vijf jaar hebben we onze niche gevonden door deze aquaria te doen die zes cijfers en hoger zijn en op een schaal die je normaal gesproken in een openbaar aquarium zou zien.

We werken aan een zoutwateraquarium van 2.600 gallon in Bel Air

Eén project bestaat uit een zoutwateraquarium van 2.600 gallon voor een specifiek huis in de buurt van Bel Air. Een spec-huis is instapklaar met alle voorzieningen gesorteerd. Ontwikkelaars die werken aan megaherenhuizen van $ 50 miljoen tot $ 100 miljoen, voegen wilde voorzieningen toe zoals bowlingbanen, binnen-buitenzwembaden of zelfs een over-the-top aquarium, zoals het onze.

Vaak moeten we het aquarium inbouwen voordat het huis af is; anders konden we het niet in het pand krijgen. Voor het Bel Air-aquarium moesten we een kraan gebruiken om het vanaf de straat het huis in te tillen.

Nic Tiemens en zijn zakenpartner

Tiemens en zijn zakenpartner houden toezicht op een aquarium dat in een pand wordt getild.

Nic Tiemens


We bouwen de aquaria in onze werkplaats en installeren ze vervolgens in de huizen. Zodra een aquarium gevuld is, introduceren we bacteriën in het aquarium zodat het een biologisch bed heeft voor de binnenkomende vissen. Het proces kan zes tot acht weken duren.

Dan kunnen we beginnen met het toevoegen van onze showvissen, die eigendom zijn van ons en vervolgens worden gekocht door de klanten. Wij onderhouden de tank tegen een vergoeding na plaatsing.

Toen we het bedrijf begonnen, onderhouden we ongeveer 20 of 30 aquaria tussen mijn zakenpartner en mij. In de eerste vijf jaar hadden we ongeveer $ 200.000 aan inkomsten per jaar.

In de afgelopen vijf jaar hebben we ervoor gezorgd dat we alleen banen aannemen waarvan we weten dat ze ons de kans geven om het best mogelijke aquarium te bouwen. We hebben banen afgewezen die ons niet in staat zouden stellen om de noodzakelijke dingen te doen om het aquarium echt te laten bloeien, omdat we er gewoon niet in geïnteresseerd zijn.

We zijn van misschien twee of drie installaties per jaar gegaan naar elf boekingen die al voor 2022 zijn gemaakt. Ons goedkoopste aquarium is $ 75.000. Onze duurste is ongeveer een kwart miljoen. Vorig jaar verdienden we net geen 1 miljoen dollar.

We zijn heel voorzichtig om het niet te druk te maken, omdat we ons niet te dun willen verspreiden.

Het is duidelijk dat onze klanten die honderdduizenden dollars bij ons uitgeven, het meest hoogwaardige product en een perfecte klantenservice verwachten. Dit is op dit moment de juiste maat voor ons bedrijf.

creditSource link

ZIE JE GEDACHTEN

Leave a reply

Technluxury.com
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart