Ik organiseerde mijn ideeën zoals Bill Gates, Richard Branson, Sheryl Sandberg

  • Van Bill Gates, Richard Branson en Sheryl Sandberg is bekend dat ze notitieboekjes bij zich hebben.
  • Ze noteren ideeën terwijl ze eraan denken en maken dagelijkse takenlijsten om uit te scheuren als ze eenmaal zijn voltooid.
  • Ik probeerde hun verschillende stijlen voor het maken van aantekeningen en had bij elke methode wisselend succes.

Elk jaar maken veel mensen een goede voornemen voor het nieuwe jaar om meer georganiseerd te worden. Er zijn tal van tips en trucs voor dit doel, en ik heb onlangs besloten om er een op de proef te stellen.

Zakelijke figuren zoals Microsoft-medeoprichter Bill Gates, Virgin Group-oprichter Richard Branson en Meta COO Sheryl Sandberg zweren bij een verrassend low-tech hack om hun gedachten en ideeën georganiseerd te houden: ze hebben allemaal notebooks bij zich.

poorten en Branson krabbel ideeën op zoals ze de hele dag door opkomen, zodat ze ze niet vergeten. Sandberg noteert wat ze die dag moet doen en scheurt pagina’s eruit als alles erop staat. Ik heb hun verschillende methoden voor het maken van aantekeningen een week lang uitgeprobeerd en ontdekte dat er een verreweg het beste werkte.

Tijdens dit experiment probeerde ik mijn aantekeningen op papier te maken, zoals Gates, Branson en Sandberg doen, maar ik probeerde ook op sommige dagen dingen op mijn laptop te noteren.

Ik begon met de benadering van Gates en Branson.

Ik schrijf meestal alleen ideeën met het meeste potentieel op en berg de andere mentaal op. Dit betekende dat ik mezelf er deze week soms bewust aan moest herinneren om elk idee op te schrijven dat in me opkwam, hoe klein ook.

Toen ik dat deed, ontdekte ik dat een aantal kleinere ideeën eigenlijk best veelbelovend waren toen ik er meer over had nagedacht en onderzocht, en ik was dankbaar dat ik ze had opgeschreven, anders was ik ze misschien vergeten.

Het nadeel van deze methode voor mij was dat, gezien mijn persoonlijke neigingen, het maken van aantekeningen op papier soms extra werk opleverde. Ik bewaar bijvoorbeeld al mijn artikelideeën graag in een spreadsheet op mijn laptop, zodat ze allemaal op één plek staan. Dit betekende dat ik ideeën op papier aan het noteren was, om ze later in een bestand te moeten typen.

Vervolgens probeerde ik Sandbergs methode voor het maken van aantekeningen – ik vond dit om twee redenen het meest constructieve gebruik van fysieke aantekeningen.

Ten eerste geeft het enige voldoening om een ​​pagina eruit te halen als alles erop staat. Het gaf me een gevoel van prestatie voor die dag en enige motivatie voor de volgende.

Ten tweede waren dit aantekeningen die ik maar voor één dag nodig had. Het was niet nodig om ze naar mijn laptop over te zetten, zoals ik moest doen terwijl ik de methode van Gates en Branson volgde, aangezien die aantekeningen voor langere termijn zaken waren.

Aan het eind van de week merkte ik dat het maken van aantekeningen op mijn laptop de voorkeur had boven het schrijven op papier. Dit kwam deels door mijn persoonlijke gewoonten en voorkeuren, aangezien ik mijn essentiële zaken het liefst op mijn laptop consolideer wanneer dat mogelijk is. Ik zie hoe mensen die deze neiging niet delen misschien liever fysiek aantekeningen maken, maar het was gewoon niet zo nuttig voor mij.

Mijn huidige werkomstandigheden waren ook een factor. Omdat ik op afstand werk, ben ik vaker in de buurt van mijn laptop dan ik anders zou zijn, dus het is niet moeilijk om daar gewoon aantekeningen te maken, omdat hij toch bij de hand is. Onder normalere omstandigheden zou ik meer buiten zijn, dus het is misschien handiger om een ​​notitieblok bij te houden, omdat het waarschijnlijker is dat een idee opkomt terwijl ik niet achter mijn laptop zit.

In de toekomst zal ik taken en to-do-lijsten op papier blijven schrijven, aangezien Sandbergs techniek voor mij de boventoon voerde.

Voor ideeën blijf ik bij het maken van digitale aantekeningen, maar het volgen van de methode van Gates en Branson versterkte voor mij het belang van het opschrijven van ideeën zodra ze opkomen, zelfs als ze onbelangrijk lijken.

creditSource link

ZIE JE GEDACHTEN

Leave a reply

Technluxury.com
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart