Na de gevangenis wilde ik alleen maar een tweede kans op het hoger onderwijs. De pushback die ik kreeg vanwege mijn strafblad maakte het onmogelijk.

David BenMoshe.

  • David BenMoshe is een schrijver en afgestudeerde student aan de New York University.
  • Na het uitzitten van zijn tijd, zegt hij dat hij met een aantal beperkingen te maken kreeg toen hij zich aanmeldde voor de middelbare school.
  • Hij voegt eraan toe dat ondanks het feit dat hij zijn tijd heeft uitgezeten, sommige mensen hem nog steeds als een crimineel zagen.

Ik had net een gevangenisstraf van 30 maanden uitgezeten voor het verkopen van drugs en wapens en hoopte een formele opleiding te krijgen nadat ik uit de gevangenis was vrijgelaten. Maar toen ik in de zomer van 2014 bij de Towson University kwam om me in te schrijven voor mijn colleges, ontdekte ik dat mensen zoals ik niet welkom waren.

Toen ik bij de oriëntatie mijn planning probeerde in te dienen, kreeg ik een foutmelding. Het personeel belde de griffier. Plots kreeg ik te horen dat ik niet op de campus mocht, en de beveiliging werd geroepen om me naar buiten te begeleiden.

De griffier zei dat zodra ik klaar was met mijn vrijlating onder toezicht (het federale equivalent van proeftijd), die in de zomer van 2015 zou eindigen, ik me kon inschrijven voor lessen. Het was frustrerend om dit zo laat te ontdekken nadat ik al met de rest van mijn klas de oriëntatie had doorlopen, en ik smeekte mijn begeleide vrijlatingsbeambte om hulp. Hij vroeg de rechter om mijn begeleide vrijlating voortijdig te beëindigen en de rechter was het daarmee eens, wat net op tijd gebeurde voor mij om lessen bij te wonen in de herfst van 2014.

Uiteindelijk maakte de inschrijving echter niet de bureaucratische fouten ongedaan die me in het bijzijn van mijn collega’s al in verlegenheid hadden gebracht.

Ik dacht dat mijn vrijlating onder toezicht betekende dat mijn problemen voorbij waren, maar ik ontdekte al snel dat sommige mensen me nog steeds als een crimineel zagen

In de winter van 2017 heb ik me aangemeld voor de grad school. Ik kreeg twee aanbiedingen en koos ervoor om naar de Universiteit van Florida te gaan. Maar nadat ik had bevestigd dat ik zou komen, begon ik vreemde verzoeken om informatie te krijgen.

Tijdens een gesprek met een beheerder hoorde ik dat ik alleen was aangenomen voor hun graduate school en dat ik me ook moest aanmelden voor de universiteit. Er zou een aparte applicatie voor nodig zijn, een speciaal proces waarvan de beheerder me vertelde dat het alleen is voorbehouden aan mensen met een strafblad.

Ik protesteerde en zei dat er niets over kwam in mijn ontmoeting met de directeur of in mijn acceptatiebrief, en ik had mijn status in mijn oorspronkelijke aanvraag bekendgemaakt. Ze vertelden me dat ik verantwoordelijk was voor het kennen van het ‘beleid’.

Ik ontmoette advocaten om mijn opties te bespreken en ze verzekerden me allemaal dat ik me geen zorgen hoefde te maken. Ik werd tenslotte vervroegd vrijgelaten uit zowel de gevangenis als onder toezicht vrijgelaten wegens goed gedrag, en nu was ik een hetero-A-student die een persoonlijke trainingsstudio had en de politie hielp met hun fysieke fitheidstraining en testen.

Wat zou ik nog meer kunnen doen om te bewijzen dat ik een tweede kans verdiende?

De gevangenis is zwaar, maar de drie maanden wachten op een antwoord van de Universiteit van Florida was erger

In de gevangenis weet je wat je hebt gedaan en wanneer het zal eindigen. Als ex-misdadiger leer je dat je straf nooit zal eindigen – je zit in feite een levenslange gevangenisstraf uit.

Terwijl ik wachtte, bleef het afstudeerprogramma me de actiestappen e-mailen die ik moest voltooien om in de herfst te worden toegelaten, maar ik kreeg elke keer dat ik ze probeerde te voltooien een foutmelding. Depressie sloeg toe en ik dacht er vaak aan om mijn leven te beëindigen.

Mij ​​afwijzen weerhield de Universiteit van Florida er niet van om het idee van diversiteit en gelijke kansen te promoten. Toen ik eindelijk een afwijzingsbrief ontving waarin stond dat mijn eerdere gedrag het beoordelingsbord niet wist, huilde ik niet totdat ik de voettekst las: “De Stichting voor The Gator Nation, een instelling voor gelijke kansen.”

Jaren later besloot ik het opnieuw te proberen

Ik vond een afstudeerprogramma aan de NYU. Het was een zeer competitief programma, maar als student met een 4.0 GPA, solide werkervaring en veel vrijwilligersprojecten, had ik er redelijk zeker van moeten zijn dat ik een kans had.

Maar het enige wat ik kon voelen was angst en angst. Voordat ik me aanmeldde, sprak ik met de programmadirecteur van NYU, die persoonlijk mijn mogelijkheid om te solliciteren heeft goedgekeurd en me vertelde dat hij van mening was dat ons strafrechtsysteem wreed en ongebruikelijk is en moet veranderen.

Ik was geaccepteerd. Maar toen ik me aanmeldde om me in te schrijven voor mijn eerste les, kreeg ik een foutmelding. Mijn hart brak en ik schold mezelf uit. Op dat moment, dacht ik, had ik beter moeten weten.

Ik stuurde een e-mail en bereidde me voor op een nieuwe tegenslag. Tot mijn verbazing was het een misverstand. In oktober 2021 begon ik aan mijn eerste afstudeeropleiding.

Toen ik aan de graduate school begon, had ik eindelijk het gevoel dat ik een toekomst had om op te bouwen

Ik vond mensen die geloofden dat ik ertoe deed. Ik maak me nog steeds zorgen over mijn vermogen om mijn studieschuld af te betalen, aangezien a strafblad kan een belemmering zijn voor beurzen en toekomstige werkmogelijkhedenmaar het geeft me hoop een instelling te vinden die daadwerkelijk gelijke kansen biedt in plaats van alleen maar een slogan op het briefhoofd te drukken.

Het mag geen verrassing zijn dat zoveel ex-misdadigers het opgeven en meteen weer in een gevangeniscel belanden. Mijn kracht om te blijven vechten kwam omdat ik mensen vond die in me geloofden en bereid waren me te steunen bij het vinden van mijn stem en een nieuwe carrière als schrijver.

Als je de gevangenis hebt meegemaakt, weet je hoe het is om te lijden. Als je in Amerika een opleiding wilt en een kans om een ​​nieuw leven voor jezelf op te bouwen, verwacht dan meer lijden. Maar als Martin Luther King zei“We zullen uw vermogen om lijden toe te brengen evenaren met ons vermogen om lijden te doorstaan. We zullen uw fysieke kracht met zielskracht tegemoet treden.”

In reactie op een verzoek om commentaar zei de Universiteit van Florida in een e-mail aan Insider dat als een aanvrager een “crimineel verleden” heeft, hun aanvraag wordt verzonden naar het Office of Conduct and Conflict Resolution voor beoordeling door de universiteit voorschriften. Gevraagd specifiek naar het in dit verhaal genoemde beleid dat aanvragers met een strafblad twee aanvragen moeten indienen, zei UF dat “solliciteren op de afstudeerprogramma’s van UF is een proces in meerdere stappen voor alle aanvragers.

Towson University weigerde om het specifieke beleid dat in dit verhaal wordt genoemd te geven of er commentaar op te geven en bood een link naar de universiteit aan beleidspagina.

David Ben Moshe is schrijver, spreker en fitnesscoach. Zijn werk richt zich op rassenrelaties, hervorming van het strafrecht, fitness, het jodendom en Israël.

Lees het originele artikel op Business Insider

creditSource link

ZIE JE GEDACHTEN

Laat een reactie achter

Technluxury.com
Logo
Enable registration in settings - general
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0
Shopping cart