Tips voor financiële planners voor mensen die over 15 jaar met pensioen willen

  • Ik spaarde pas voor mijn pensioen toen ik in de dertig was, maar nu wil ik zien hoe snel ik mijn achterstand kan inhalen.
  • Ik sprak met 6 adviseurs die me allemaal tips gaven over wat ik moet doen zodat ik over 15 jaar met pensioen kan.
  • Ze vertelden me om schulden af ​​te schaffen, investeringsrisico’s te verminderen, op te passen voor belastingverplichtingen en meer.
  • Lees meer van Personal Finance Insider.

Voor de meeste van mijn twintigers was het idee van pensioenplanning iets dat ik niet serieus nam. Ik weigerde mijn 401 (k) te financieren en werd niet geïnformeerd over de voordelen van een Roth IRA. Toen ik 30 werd, besloot ik om slimmer om te gaan met mijn geld, nu en in de toekomst.

Nadat ik hoorde over vrienden van halverwege de dertig die nu aan het werk zijn om met pensioen te gaan voordat ze 45 worden, besloot ik dat 2022 het jaar zou worden waarin ik handig zou worden met het plannen van mijn eigen vervroegde pensionering. Terwijl ik speel met het idee om voor mijn vijftigste met pensioen te gaan (ik ben nu 33), wilde ik van financiële experts horen wat ik nu kan doen als ik over 15 jaar of minder met pensioen wil gaan.

1. Plan voor belastingverplichtingen

Bij het beslissen hoe te sparen voor pensioen, financiële planner Erik Sussman zei dat iets groots dat veel mensen over het hoofd zien, belastingverplichtingen zijn.

“Idealiter zouden gepensioneerden ernaar moeten streven om vóór hun pensionering zo belastingvrij mogelijk te zijn, hetzij via Roth IRA’s of andere opties om belastingen te verlagen”, zei Sussman. “Als belastingen over het hoofd worden gezien of onderschat, merken mensen vaak dat ze tijdens hun pensionering geen geld meer hebben.”

2. Zorg ervoor dat uw beleggingen niet te riskant zijn

Als u over 15 jaar of minder met pensioen wilt gaan, financiële planner Scott Turner beveelt aan om quality time te besteden aan het bedenken van een investeringsstrategie die binnen dat tijdsbestek werkt – en een strategie die rekening houdt met risico’s.

“Te veel mensen hadden in 2008-2009 $ 1 miljoen van hun zuurverdiende geld weggesluisd, alleen om te zien hoe het werd gehalveerd toen de aandelenmarkt instortte”, zei Turner. “Ze waren te zwaar in aandelen en kregen grote hits waardoor ze niet op tijd met pensioen konden gaan.”

Turner voegde eraan toe dat als u over 15 jaar of minder met pensioen wilt gaan, dat het moment is waarop u uw beleggingen wilt wijzigen om ze minder volatiel te maken.

3. Schulden elimineren

Financiële planner Colin Exelby zei dat het essentieel is om schulden te elimineren, omdat schulden iets zijn dat uw vermogen jarenlang, zelfs decennia, kan belemmeren.

“Als je schulden hebt, heb je minder mogelijkheden als de tijden goed zijn en kan het je financiële welzijn ernstig vernietigen in moeilijke tijden, omdat je een claim hebt gelegd op je toekomstige cashflow”, zegt Exelby. “Als je overweegt meer schulden aan te gaan en het leidt niet tot een toename van de cashflow, denk dan twee keer na.”

Met schulden die resulteren in cashflow, bedoelt Exelby zaken als investeren in een hypotheek voor een huurwoning, in tegenstelling tot zaken als creditcardschuld.

“Consumptie zou idealiter betaald moeten worden met inkomen, opgebouwde spaargelden of investeringen”, zegt Exelby.

4. Wees duidelijk over hoe uw pensioen eruit zal zien

Als u niet zeker weet hoeveel geld u wilt hebben voordat u met pensioen gaat, financieel adviseur Jay Brecknell zei dat het een goede stap is om je voor te stellen hoe je pensioen eruit zal zien.

“Voor de meeste mensen die 15 jaar verder zijn, hebben ze geen nauwkeurig beeld van hoe dat eruit ziet”, zei Brecknell. “Welke hobby’s of activiteiten ga je ondernemen? Reizen? Al deze items hebben een prijs en moeten ervoor zorgen dat je pensioenbudget een grote invloed heeft op je doelen.”

5. Draag bij wat je kunt

Of uw pensioengerechtigde leeftijd nu nadert of niet, financiële planner Mark Reyes beveelt aan om bij te dragen wat je kunt en snel te beginnen.

“Het bedrag van de pensioenbijdrage van elke persoon hangt af van hoeveel ruimte ze in hun budget hebben”, zei Reyes. “Een goed uitgangspunt is om 10 tot 15% van je salaris opzij te zetten voor je pensioen, maar hoe meer je kunt bijdragen, hoe beter.”

6. Bespaar de helft van al je verhogingen en bonussen

Wanneer onverwacht geld je leven binnenkomt, of het nu via een verhoging of bonus is, financiële planner Patti Zwart zei dat het belangrijk is om de 50/50-regel toe te passen om u te helpen sparen voor uw pensioen en ten minste de helft ervan te sparen.

“Maar het addertje onder het gras is dat de 50% die je uitgeeft geen nieuwe maandelijkse rekening kan opleveren”, zegt Black. “Je kunt bijvoorbeeld 50% besteden aan een vakantie of aan nieuw meubilair dat je contant betaalt, maar niet aan een nieuwe auto die je over 60 maanden financiert en hoger moet betalen.


autoverzekering

rekening [for].”

creditSource link

ZIE JE GEDACHTEN

Leave a reply

Technluxury.com
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart