Waarom ik Etsy gebruikte om mijn appartement te versieren in plaats van Amazon

  • Toen ik mijn eerste appartement in NYC inrichtte, had ik moeite om betaalbare, hoogwaardige woonaccessoires te vinden.
  • Ik bestelde producten van e-commercesites Amazon en Etsy en vergeleek de ervaring.
  • Ondanks de langere levertijden werd Etsy al snel mijn go-to voor vintage en unieke stukken.

Toen ik opgroeide, was mijn moeder die kunstdocent was een pro in het vinden van unieke stukken om onze witte muren te vullen. Het middelpunt van haar eetkamer is een stuk hout waar haar studenten met verf doordrenkte wattenbolletjes naar gooiden.

Dus toen ik mijn eigen appartement inrichtte, wist ik dat ik iets anders wilde dan posters van Urban Outfitters en Ikea-meubels, maar ik had niet het budget om gek te worden. En in tegenstelling tot mijn moeder, had ik geen serieuze doe-het-zelf-chutzpah.

De eerste maand zocht ik op de ouderwetse manier naar betaalbare woonaccessoires – op rommelmarkten en kringloopwinkels. Ik was verrast door hoe duur de vlooienmarkt was, met prijskaartjes voor kunstwerken variërend van $ 100 tot $ 500 per stuk. Hoewel prints van tweedehandswinkels goedkoper waren, werd ik niet verliefd op alles wat ik vond.

Dit liet me over aan de overweldigende afgrond die kunst kopen op internet is. Uiteindelijk googelde ik “Georgia O’Keefe prints”, een van mijn favoriete artiesten, en belandde op een Etsy-verkoperspagina genaamd ChristinaArtsDesigns.

In tegenstelling tot andere e-commercesites zoals Amazon, zijn de mensen achter hun producten prominent aanwezig in het ontwerp van Etsy. Onder het tabblad ‘Over’ zag ik dat Christina een freelance grafisch ontwerper was met een voorliefde voor de Japanse cultuur en anime. Haar fabrikant, Printful, was gevestigd in North Carolina.

Vergeleken met het mechanische ontwerp van Amazon, gaf de gehumaniseerde lay-out me meer vertrouwen in de kwaliteit van Etsy-producten en de werkomstandigheden van de mensen die het maakten. Ik kon ook rechtstreeks contact opnemen met de winkel als ik vragen had en kreeg onmiddellijk een antwoord terug.

ChristinaArtsDesigns had in totaal 75 Georgia O’Keefe-afdrukken in negen verschillende maten, geprijsd tussen $ 25 en $ 45 per stuk. Na het lezen van tientallen vijfsterrenrecensies die getuigen van de hoogwaardige kleuren van de prints, was ik verkocht.

Een van de drie Georgia O'Keefe-afdrukken die ik op Etsy heb besteld voor $ 34,99 per stuk.

Een van de drie Georgia O’Keefe-afdrukken die ik op Etsy heb besteld voor $ 34,99 per stuk.

Insider/Hannah Towey


Waarom Etsy het wachten waard is

Etsy beschrijft zichzelf als “een wereldwijde online marktplaats, waar mensen samenkomen om unieke items te maken, verkopen, kopen en verzamelen”, gericht op “creatieve” kopers en verkopers. In juni maakte Etsy bekend dat het plannen heeft om de tweedehands mode-app Depop te kopen voor 1,62 miljard dollar.

Het bedrijf presteerde beter dan de schattingen van Wall Street voor het meest recente kwartaal en bleef profiteren van de woningrenovatie en de toename van gezichtsmaskers tijdens de pandemie.

“Het laat zien dat mensen zich het afgelopen jaar tot Etsy moesten wenden, ze kiezen ervoor om nog meer terug te komen naarmate we verder komen, en we vinden dat eerlijk gezegd opmerkelijk”, CEO Josh Silverman vertelde CNBC in november.

Het bedrijf brengt verkopers 20 cent in rekening voor elk vermeld product en richt zich op vintage en handgemaakte goederen. Home & Living en Art & Collectibles zijn de twee populairste categorieën van de site, volgens statistiek.

Ik heb dit besteld "antieke koperen knop" van Etsy voor $ 4,73 om een ​​oud nachtkastje te verbeteren dat ik opnieuw heb geverfd.

Ik bestelde deze “antieke koperen knop” van Etsy voor $ 4,73 om een ​​oud nachtkastje te verbeteren dat ik opnieuw heb geverfd.

Insider/Hannah Towey


Na mijn positieve ervaring met de O’Keefe print, ging ik naar Etsy voor alles van lampen tot messing kastknoppen.

Het enige nadeel was dat de levertijden varieerden van een paar dagen tot een paar weken. Ik bestelde mijn afdrukken op 30 november en ontving ze op 16 december, wat een heel leven lijkt als je gewend bent aan Amazon’s eendaagse verzending.

Terwijl ik verlangde naar mijn bestelling, wist ik dat kunst aan de muur een ruimte kon maken of breken. Als ik hier elke dag naar zou staren, zou ik de tweedaagse verzending kunnen doorgeven en troost vinden in het ondersteunen van een kleine onafhankelijke winkel.

Ter vergelijking: ik bestelde het goedkope bureau waar ik momenteel dit artikel van schrijf op Amazon. Ik heb de aankoop gehaast zodat ik vanuit huis kon gaan werken en had er meteen spijt van. Hoewel het er mooi uitziet, is het wankel en niet de juiste maat voor de ruimte.

Ondanks de dominantie van Amazon op de markt, merkte ik dat de techgigant een ernstig gebrek had aan de afdeling interieurdecoratie – misschien een van de weinige productcategorieën die nog over zijn waar shoppers niet bereid zijn gemak op te offeren boven kwaliteit.

creditSource link

ZIE JE GEDACHTEN

Leave a reply

Technluxury.com
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart