Ik heb de productiviteitsregel van 2 minuten geprobeerd voor eenvoudige taken. Het verraste me

  • Een productiviteitstip zegt dat je een taak onmiddellijk moet uitvoeren als het twee minuten of minder duurt om te voltooien.
  • Ik hield me er een week aan om te zien of het me echt zou helpen mijn productiviteit op het werk te verhogen.
  • Het was verrassend nuttig bij het beheersen van stress en het vrijmaken van tijd en energie voor belangrijkere dingen.

Als we het nieuwe jaar beginnen, naderen veel mensen hun doelen met hernieuwde vastberadenheid.

Ik ben een van hen en onlangs ben ik op zoek geweest naar manieren om mijn productiviteit te verhogen om sneller vooruitgang te boeken in de richting van mijn doelen. Tijdens deze zoekopdracht kwam ik de regel van twee minuten tegen, die zegt dat je een taak onmiddellijk moet uitvoeren als het twee minuten of minder duurt om te voltooien.

Ik had hier eerder van gehoord, maar had het nog nooit geprobeerd, dus besloot ik het een week uit te proberen om te zien of het me zou helpen.

Voordat ik aan dit experiment begon, hield ik vaak een mentale lijst bij van kleine taken die ik later moest doen. Hoewel geen enkele bijzonder uitdagend of tijdrovend was, stapelden ze zich snel op en dit kon soms overweldigend worden.

Ik heb ‘s ochtends vaak veel korte taken op mijn bord: mijn e-mail checken, berichten beantwoorden, lezen wat ik heb gemist terwijl ik weg was, telefoontjes plannen. Met de regel van twee minuten was ik er snel doorheen, en ik merkte dat het voltooien van veel taken, hoe klein ze ook waren, me voelen productief. Dit motiveerde me op zijn beurt om deze efficiëntie, al dan niet ingebeeld, de rest van de dag vast te houden.

Ik hoefde ook geen takenlijst voor later te onthouden; ze waren in en uit mijn hoofd in twee minuten. Dit hielp me op zijn beurt minder gestrest te voelen en wat mentale ruimte, energie en denkkracht vrij te maken voor belangrijkere dingen.

Een hindernis waar ik tegenaan liep, was gewoon wennen aan een nieuwe strategie.

De regel van twee minuten druist in tegen andere tijdmanagementtechnieken, zoals de Eisenhower-matrix, die ik vaak gebruik. Eisenhowers beroemde methode vereist het categoriseren van dingen als urgent of niet en belangrijk of niet; vanaf daar zijn de enige dingen die u onmiddellijk doet, dingen die zowel urgent als belangrijk zijn. Gedurende de week vereiste het volgen van de twee-minutenregel enige aanpassing, aangezien zoveel van de taken die ik onmiddellijk onder deze regel deed dingen zijn die ik niet onmiddellijk zou hebben gedaan met mijn gebruikelijke tijdmanagementtechniek.

Over het algemeen was ik aangenaam verrast hoe effectief de regel van twee minuten voor mij was.

Het gevoel van voldoening in het eerste half uur van de dag hielp me om de rest van de dag op het goede spoor te blijven. Het is ook een behoorlijk goede berekening: het gewicht dat van mijn schouders viel en de helderheid die in mijn geest werd hersteld door dingen uit de weg te ruimen, wogen altijd op tegen het kleine ongemak dat voortkwam uit een taak in twee minuten.

Ik ben blij met de voordelen die het me in slechts een korte week heeft gebracht, en ik kan het gewoon opnemen in mijn normale routine voor alle komende weken.

creditSource link

ZIE JE GEDACHTEN

Leave a reply

Technluxury.com
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart