tot 7 gratis tests per dag, thuisbezorgd

  • Amerikanen met een ziektekostenverzekering krijgen binnenkort de kosten van hun thuis COVID-19-tests vergoed.
  • Deze maand begint de regering-Biden met het verzenden van gratis COVID-19-tests naar de huizen van Amerikanen.
  • Het VK dekt sinds april thuistesten, met een website waarmee Britten 7 tests tegelijk kunnen bestellen.

In de staten waar ik zeven jaar heb gewoond en gewerkt, kwam ik in aanmerking voor de tweede injectie van mijn COVID-19-vaccin maanden eerder dan mijn vrienden en broers en zussen thuis in Londen, Engeland.

Voor de Amerikaanse regering was vaccinatie: de uitweg uit de pandemie.

Het VK koos voor een andere benadering. In april 2021 lanceerde de regering, naast de uitrol van het vaccin, “Operatie Moonshot”, waardoor iedereen in het land voldoende gratis COVID-19-sneltests thuis kon krijgen om zichzelf twee keer per week te testen. Het programma gedetecteerd honderdduizenden gevallen, veel asymptomatisch. Experts zeggen dergelijke wijdverbreide tests hielpen bij het vroegtijdig identificeren van uitbraken en varianten en bereidden het gezondheidszorgsysteem voor op pieken in gevallen.

Het is een strategie die de Amerikaanse regering nu haast na te streven. Deze maand zal de regering-Biden beginnen met het verzenden van thuistests naar 50 miljoen Amerikanen, uiteindelijk tot 500 miljoen. Verzekeringsmaatschappijen zullen op 15 januari beginnen met het dekken van de kosten van in de apotheek gekochte sneltests.

Tegelijkertijd staat de Britse regering naar verluidt op het punt te stoppen met het verstrekken van gratis tests voor asymptomatische mensen die geen essentiële werknemers zijn, nadat ze tot nu toe £ 6 miljard ($ 8,2 miljard) aan tests hebben uitgegeven, volgens de tijden. Desalniettemin is het testprogramma van het VK opgehouden als een model voor andere landen en geeft het een glimp van hoe het plan van Biden eruit zou kunnen zien.

Hoe testen tot nu toe in de VS heeft gewerkt

Hier in de VS is het testen de afgelopen anderhalf jaar niet veel veranderd.

Als ik een gratis COVID-19-snel- of PCR-test in New York wil, moet ik naar een plaatselijke kliniek, die in tijden van grote vraag urenlang wachten met zich meebrengt. Mijn resultaten worden via e-mail bezorgd, of, als het niet zo druk is, moet ik 10 minuten wachten om een ​​positief of negatief oordeel te krijgen.

Sinds april 2021, Amerikanen hebben de mogelijkheid gehad om thuis sneltests zonder recept bij apotheken te kopen, maar het is duur – in New York kost een pakket van twee BinaxNOW sneltests me ongeveer $ 20, en een PCR-test thuis kost meer dan $ 100 .

Het VK heeft in april 2021 gratis thuisbezorgde sneltests uitgerold

Matt Hancock

De toenmalige Britse minister van Volksgezondheid Matt Hancock geeft in maart 2021 een persconferentie over het coronavirus in Londen.

Simon Dawson / No 10 Downing Street


Op 9 april 2021, de Britse regering uitgerold gratis snelle thuistests voor iedereen in heel Engeland, ook voor mensen zonder symptomen.

Gratis thuisbezorgde PCR-tests – die gevoeliger zijn en eerder een infectie kunnen detecteren – waren al beschikbaar voor mensen met COVID-19-symptomen, of mensen die waren blootgesteld aan COVID-19 en die moesten worden geïsoleerd. Dat blijft zo.

Als u geen symptomen heeft, adviseert de NHS een snelle test te doen in plaats van een PCR-test.

U kunt gratis snelle of PCR-tests bestellen op de NHS-website – tot 7 tests per dag

NHS-website: laat je testen op coronavirus

Wanneer u een test op de NHS-website gaat bestellen, staat er dat u alleen een PCR moet krijgen als u symptomen heeft.

NHS


Toen ik eind vorig jaar mijn ouders in Londen bezocht, hoorden we dat we waren blootgesteld aan COVID-19. We besloten om de komende vijf dagen te isoleren en ons te laten testen.

ik ging naar de COVID-19 testpagina op de website van de NHS (National Health Service). Op de eerste pagina vindt u twee gratis testopties:

  1. Klik om een ​​PCR-test te bestellen als u symptomen heeft
  2. Klik om een ​​doos met sneltesten te bestellen als je geen symptomen hebt

Elke test kan thuis worden afgeleverd als u uw huis niet kunt verlaten, of opgehaald bij een apotheek.

Terwijl u naar beneden scrolt, geeft de pagina voorbeelden van wat als een symptoom telt, en raadt u aan een snelle test te doen als u bent blootgesteld, ongeacht hoe u zich voelt.

“Zelfs als je gevaccineerd bent, kun je het virus nog krijgen of doorgeven. Snel testen helpt om jezelf en anderen te beschermen”, zegt de website.

Ik heb sneltesten besteld om thuis te laten bezorgen

NHS-sneltestwebsite

De website van de NHS waar je gratis sneltesten kunt bestellen om te laten bezorgen of af te halen.

NHS


Omdat niemand van ons symptomen had, klikte ik om een ​​doos met “laterale flow” -tests te bestellen – de gebruikelijke term voor snelle tests in het VK. (Laterale stroom is de technische term voor de technologie die wordt gebruikt in snelle tests om virale eiwitten te detecteren. Die eiwitten heten antigenen, daarom worden deze tests ook wel “antigeentests” genoemd.)

Deze pagina beschrijft wat een snelle test is en hoe u deze moet afleggen, en biedt vervolgens opties voor het verkrijgen van uw tests: thuisbezorging, ophalen bij een apotheek of ophalen bij een buurthuis.

Op de website staat dat ik één doos testen per dag kan bestellen. Elke doos bevat zeven sneltests, waarmee mensen binnen een tijdsbestek van drie weken twee keer per week kunnen testen.

Ik klikte op de optie voor thuisbezorgen en werd doorverwezen naar: een pagina op de website van de Britse overheid om mijn bestelling te maken:

Sneltesten bestellen in Engeland

Als u sneltesten bestelt in Engeland, kunt u elke dag een pakket van zeven tests krijgen.

Britse overheidswebsite


Ik klikte door een reeks vragen en bevestigde dat ik geen symptomen had (als ik die had, zou ik worden doorgestuurd om een ​​PCR-test te bestellen) en dat ik niet voor de NHS werk. Ik moest ook mijn . invoeren NHS-nummer, die al mijn gezondheidsinformatie en het adres van mijn ouders registreert. Een minuut later kreeg ik een bevestigingsmail dat mijn tests onderweg waren.

Hoewel het voor mij naadloos verliep, zeggen veel Britten dat het proces de afgelopen weken moeilijker is geweest. Sinds de zeer overdraagbare Omicron-variant opkwam, meldden velen: helemaal geen snelle tests kunnen bestellen, het raken van een pagina op de NHS-website die zei dat er geen bezorgingsslots meer waren, en om het later opnieuw te proberen.

Mijn doos met sneltesten arriveerde de volgende dag

Mijn doos met sneltesten arriveerde een dag nadat ik ze had besteld.

Mijn doos met sneltesten arriveerde een dag nadat ik ze had besteld.

Mia de Graaf


De inhoud van mijn thuisbezorgde sneltest

De inhoud van mijn thuisbezorgde sneltest.

Mia de Graaf


De dag nadat ik mijn bestelling had geplaatst, ontving ik een kartonnen doos met wattenstaafjes, testbuisjes en strips, plus afvalzakken en buishouders.

In de handleiding stond beschreven hoe ik mijn test moest uitvoeren.

Het legde ook uit hoe je noteer mijn resultaat online, en waarom dat belangrijk is voor het volgen van het virus en het bewaken van gevallen.

Gebruik je ‘verzamelcode’ om gratis sneltoetsen op te halen

Ontvang een verzamelcode voor een gratis doos met sneltesten.

Ontvang een verzamelcode voor een gratis doos met sneltesten.

NHS


Toen ik wegging, wilde ik een nieuwe doos met sneltesten voor mijn ouders hebben om thuis te hebben. Deze keer kon ik het huis uit, dus bestelde ik tests om op te halen bij een apotheek. Er is ook de mogelijkheid om langs te gaan bij kerken en gemeenschapscentra, die gratis thuistesten bieden.

Zo werkt de apotheekoptie:

  • Ik ging naar de testpagina van de NHS-website en selecteerde de verzameloptie;
  • Ik heb mijn postcode (dwz postcode) ingevoerd en kreeg een lijst te zien met apotheken bij mij in de buurt die sneltests aanbieden;
  • Ik drukte op “haal een verzamelcode”. Er werd toen een code naar mij gemaild. Ik kreeg te horen dat ik die code (op mijn telefoonscherm of uitgeprint) naar mijn plaatselijke apotheek moest brengen. De apotheker noteerde mijn code en gaf me een doos met tests.

Veel apotheken hadden geen tests meer

Ik ging naar een paar apotheken, waar buiten borden stonden waarop stond dat ik niet eens om tests moest vragen – een symptoom van de COVID-19-test levering bijna op in het Verenigd Koninkrijk in de afgelopen weken.

Apotheken in Londen hebben bijna geen tests meer.

Twee apotheken waar ik naar toe ging, hadden bordjes op de deur met de vraag om niet eens om tests te vragen.

Mia de Graaf


Bij mijn derde poging was ik succesvol. Een apotheker kwam naar buiten om te vragen of ik op een test zat te wachten. Ze pakte mijn verzamelcode, ging naar binnen en kwam terug met een doos met zeven tests.

Sneltesten ophalen bij een apotheek in Londen, met behulp van een verzamelcode.

Sneltesten ophalen bij een apotheek in Londen, met behulp van een verzamelcode.

Mia de Graaf


Het VK stopt mogelijk gratis tests, aangezien ministers nog 6 jaar COVID-19 voorspellen

Deze week, het VK gratis PCR-tests uitgefaseerd voor asymptomatische mensen. De verhuizing is bedoeld om het testen vrij te maken voor mensen met symptomen en essentiële werknemers die verplichte tests ondergaan. Terwijl het VK de capaciteit heeft om 800.000 PCR-tests per dag te verwerken, hebben ze de afgelopen weken bijna de limiet bereikt.

Er zijn ook geruchten dat de regering van Boris Johnson van plan is om gratis sneltesten voor iedereen te beëindigen, volgens een artikel in de Times dat een anonieme overheidsbron citeert. The Times meldde dat ministers nog zes jaar COVID-19 voorspellen en als zodanig overwegen om gratis tests te reserveren voor eerstelijnswerkers, zoals die in zorginstellingen, scholen en openbaar vervoer. De regering heeft ontkende die rapporten.

De geruchten leidden tot terughoudendheid, onder meer van Nicola Sturgeon, de eerste minister van Schotland, die zei dat het beëindigen van het gratis testprogramma “volstrekt onjuist” zou zijn. een tweet toevoegen: “Moeilijk om je veel voor te stellen dat minder nuttig zou zijn om te proberen te ‘leven met’ Covid.”

creditSource link

ZIE JE GEDACHTEN

Leave a reply

Technluxury.com
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart