Achter de Chris Lord-Alge Signature-serie

Waves had onlangs de kans om de hardstwerkende mixer in de showbusiness, Lord of the Mix, Chris Lord-Alge, in te halen. Chris gaf ons ook wat backstage-perspectief op het maken van de Chris Lord-Alge Signature-serie.

Laten we het hebben over elke plug-in, te beginnen met CLA Guitars.

Het unieke aan CLA Gitaren is dat ik het heb gemaakt voor de gitarist die ‘s avonds laat wil zitten, zijn directe box wil aansluiten en onmiddellijk drie geluidskeuzes wil hebben. Vooral met zoveel mensen die nu DI-signalen opnemen, is er die onmiddellijke bevrediging, om een ​​DI-signaal te nemen en automatisch een geluid te krijgen. En het opnieuw versterken maakt het volledig uniek, en de EQ die ik heb gekozen is echt bevorderlijk voor gitaar. De EQ, compressie en de manier waarop de vertragingen zijn ingesteld, het is de perfecte gitaarconfiguratie.

Op een Wurlitzer of een Fender Rhodes is het grootste probleem dat je geen authentiek geluid kunt krijgen met een DI, je moet de versterker microfoonen. Je kunt de re-amp gebruiken op de schoonste instelling voor een Rhodes of een van de toetsenborden die je gewoon niet kunt microfoonen, dus het werkt echt voor al je DI-behoeften.

CLA bas

Het moeilijkste wat ik altijd vind met bas is het verkrijgen van een goede voorinstelling voor vervorming, om een ​​goed vervormingsgeluid te krijgen dat echt bruikbaar is. Dus met CLA bas, Ik heb daar mijn drie smaken van vervorming geplaatst die in elke mix werken. Ik heb echt uit alle mixen die ik heb gedaan en de juiste vervorming gekozen die je kunt toevoegen om de bas te oversturen. Bovendien zijn de frequenties die ik gebruikte om te versterken precies degene die je nodig hebt: de upper, de mid, de bark en de bite, dus het is volledig afgestemd op de bas. Maar zoals ik al zei, met deze plug-ins, als je ze op alles probeert, krijg je geweldige resultaten.

CLA bas

CLA-drums

Het belangrijkste om goed te krijgen zijn de drums. Voor CLA-drums, Ik keek naar de kit, ik keek naar mixen die ik heb gemaakt, ik keek naar alle EQ’s die ik voor elke drum zou gebruiken, en gaf je een tuimelschakelaar om de EQ-curves voor elk van de zes drumtypes te kiezen. En voor de lol heb ik er een koebel op gezet, zodat je een percussie-instelling hebt met wat vertraging. Dus dat is ontworpen om alleen de compressoren en emulatie te gebruiken van wat ik zou gebruiken om mijn drumgeluid te krijgen. Het is dus echt handig, een heel moeilijk iets om later te dupliceren met alleen maar stapels plug-ins. Ik was erg blij met de drum.

Kan het worden gebruikt op gesamplede drums in plaats van een live kit?

Absoluut, dat zou BFD of een willekeurige sampledrumbibliotheek volledig helpen. Het is gewoon ontworpen voor de ronding en het karakter van drums en de vergankelijkheid van drums. Daar is het echt voor gebouwd.

CLA-drums

CLA-zang

Je weet dat het nummer het nummer is als de zang goed is. Ik ben erg kieskeurig met mijn stembanden, enzovoort CLA-zang, Ik nam de drie beste compressorketens en de EQ’s die ik zou gebruiken om het vocale te laten gebeuren, en creëerde gewoon de reverbruimte en de EQ-curves die ik zou gebruiken. En dat is degene die ik uiteindelijk het meest gebruik, omdat je er meteen naartoe kunt gaan en meteen alles heeft wat je nodig hebt. Alles wat ik in een zang zou gebruiken, heeft het.

CLA-zang

CLA-effecten

Een van de dingen die de CLA Effects-plug-in bijzonder is de worp. Het grootste probleem dat je tegenkomt als je aan het mixen bent in Pro Tools, is wanneer je een echo-worp wilt doen, je een woord wilt uitstellen. Laten we het simpel houden: het enige wat je hoeft te doen is je vocale track dupliceren, 100% nat zetten, de werpknop automatiseren op alle plekken die je wilt, en je bent klaar. En je kunt kiezen: Al mijn vertragingen zijn voorzien van een tijdstempel, dus klaar. Je echoworp is klaar. En je kunt het EQen, je kunt er zelfs een andere plug-in op zetten om het te EQ of je kunt de vertraging laten filteren of nagalmen of wat dan ook. Dus het verkort echt de dingen die we als vanzelfsprekend beschouwen.

Afgezien van de throw-knop, heb ik wat filtering en vocale vervorming aangebracht, enkele effecten die je kunt gebruiken voor vervorming, die echt geweldig zijn voor vertragingen of zang. Dus de dingen die ik gebruik als effecten op mixen, dat is, je weet wel, iets vervormen of filteren of ingebouwd in de plaat, dat is allemaal ingebouwd.

CLA-effecten

CLA losgekoppeld

CLA losgekoppeld is als een Zwitsers zakmes. Dit is degene die je zou gebruiken voor piano, strijkers, voor keyboards, voor akoestische gitaren, voor dingen waar je grote, brede aanslagen op wilt. Wat deze plug-in heeft dat je niet in de andere ziet, zijn twee verschillende reverbs met twee sets pre-delay-besturingselementen. Weet je, een van de grote geluiden uit de vroege jaren ’70 en ’80 was die grote pre-delayed plaat. Je kunt met Unplugged enorme, lange voorvertraagde reverbs en sonische soundscapes krijgen die zoveel ketens nodig hebben om dezelfde sfeer te creëren. Het is echt geweldig op snaren, om gewoon deze mooie vertraagde plaat te hebben en deze grote brede EQ die erg dik is, met brede planken en ongelooflijk soepele compressie.

Zou Unplugged werken op gesamplede gitaren, strijkers of zelfs synthesizers?

Absoluut. CLA Unplugged is er om al je DI-dingen, al je directe toetsenborden, al je directe synths te verbeteren. Want door de reverb en de compressie en de EQ te hebben, helpt het om het een beetje te versterken.

CLA losgekoppeld

Vertel ons iets over het ontwikkelingsproces.

Omdat we al aan een paar projecten hadden gewerkt die in feite apparatuur emuleerden, en het tijd was om helemaal opnieuw te beginnen, gaven ze me min of meer de vrije hand om iets te creëren dat precies zou zijn wat ik zou willen hebben en gebruiken. Het was echt tijdens een goed diner met [Waves product manager] Mike Fradis, onder het genot van een goede steak en een goede wijn, waar de servetten tevoorschijn kwamen en de pennen begonnen te vliegen, en toen was er ineens een stroom, een workflow, een blokschema dat de CLA Artist Signature begon te creëren plug-ins.

Was er veel getweak, veel heen en weer gaande?

Het kostte zeker veel aanpassingen, omdat ik wilde dat het eenvoudig was; Ik wilde de stekker erin steken en deze automatisch laten verbeteren wat hij kreeg. En als je tussen modi schakelt, wilde ik dat het volledig naadloos zou zijn. Dus in mijn hoofd had ik een soort van de finish, ik kon het zien, maar sonisch wilde ik bepaalde smaken horen. Waves kwam echt naar de plaat en loste deze problemen op waar ik niet aan dacht, omdat ik erover nadacht als gebruiker, niet als ontwikkelaar. Het kostte ons bijna een solide jaar om het te voltooien, van begin tot eind.

Cla Studio Afbeelding 1

Wat was je doel met de Collectie?

Ik wilde een probleem oplossen. Ik dacht dat er een echt probleem was voor de muzikant, voor de eerste keer ingenieur, voor de man die gewoon wil gaan. Kortom, het is als een miniatuurconsole op elk kanaal, een plug-in die alles doet wat je wilt, in één plug-in. Ze geven je net genoeg van alles, dus je probeert niet om auxes en returns in te stellen.

Deze plug-ins zijn volledig ontworpen op basis van mijn werktechniek en de eenvoud in organisatie. Ik focus me graag op de muziek en niet op de route daarheen, maar focus me gewoon op datgene waardoor het nummer gebeurt. Ik zou zeggen dat mijn workflow is ingebouwd in het ontwerp voor de Artist Signature-plug-ins.

Kan iemand dezelfde resultaten krijgen met individuele plug-ins?

Ik denk niet dat je het zou kunnen. Je kon die plug-in niet kopiëren; je zou niet genoeg pk’s hebben om het op zes kanalen te zetten. Het zou je sessie echt te ingewikkeld maken om dat te doen en het zou gewoon te verwarrend zijn. Ik denk dat de manier waarop ze zijn gebouwd het de gebruiker op dit moment echt gemakkelijk maakt.

Cla Studio Afbeelding 2

Waar ben jij mee bezig deze dagen?

Op dit moment werken we aan een combinatie van projecten. We werken aan het nieuwe album van My Chemical Romance en aan het nieuwe album van Sugarland, waar ik bijna klaar mee ben. En tussendoor werk ik het nieuwe Santana-album voor Carlos af en een nieuwe Bon Jovi-plaat. Nou, eigenlijk een halve nieuwe Bon Jovi-plaat voor een album met de grootste hits, dus een soort combinatie van punkrock, country, classic rock en dan rock uit de jaren 80. En zelfs een Engelse band genaamd Manic Street Preachers, ik ben halverwege hun plaat. We gaan een beetje tussen hen allemaal, allemaal tegelijkertijd.

Hoe zou u uw algemene benadering van mixen omschrijven?

Ik heb de neiging om dit aan te vallen als een muzikant. Ik heb een ongelooflijke dorst en een ongelooflijke honger naar muziek, en ik vind het leuk om elk nummer te veroveren. Dus voor mij is het bijna een voedingswaanzin. Ik doe het gewoon omdat ik het graag doe, ik zou het kunnen doen omdat ik het graag doe. Ik denk nooit aan, weet je, stoppen. Maar ik denk aan wanneer mensen me vragen: “Hé, kun je dit doen?” of “Hé, kun je dat doen?” of “dit nummer”, of “dit nummer”, ik heb zoiets van, “Ja, breng het allemaal hier”, want ik hou absoluut van de combinatie van verschillende muziekstijlen.

Wat doe je als je een mix krijgt toegestuurd met te veel nummers, te veel aan de hand?

Ik denk dat je op een gegeven moment je stem moet verheffen en je ervaring moet gebruiken om hen te helpen een probleem op te lossen. Het grootste probleem in de muziekbusiness is dat niemand een beslissing kan nemen en niemand zal opkomen tegen een artiest. Ze zijn allemaal bang om iets te zeggen. Ik blijf graag bij mijn ideeën. Ik zou liever zeggen: “Kijk, ik denk echt dat dit nummer beter aanvoelt als al deze delen gedempt zijn, en het opbouwen en het nummer meer ruimte geven.” En weet je wat? Ik zal mijn punt helemaal verkopen totdat ze het ermee eens zijn en dan zeggen ze: “Weet je wat? Maak een versie voor me met een paar van die delen terug en ik zal het later vergelijken.” 9 van de 10 keer win ik, omdat mijn overtuiging helpt om het te verkopen. Bij elke plaat waar ik aan werk, als er iets in de weg staat, haal ik het eruit. Omdat ze niet willen dat je tegen hen liegt, willen ze dat je dat doet.

Waar het op neerkomt, is dat het belangrijkste is om het nummer te laten werken.

Cla Studio Afbeelding 3

creditSource link

ZIE JE GEDACHTEN

Leave a reply

Technluxury.com
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart